Πλεύρης – Γκάγκα κάνουν ιδιωτικά τα Ογκολογικά Τμήματα των Παίδων

Πλεύρης – Γκάγκα κάνουν ιδιωτικά τα Ογκολογικά Τμήματα των Παίδων

«Κάνουν τα Ογκολογικά Τμήματα των Παίδων ιδιωτικά» καταγγέλλει η Πενταμελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» αναφερόμενη σε σχετική απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Οι γιατροί απαιτούν να μην τεθεί καν προς συζήτηση η εν λόγω απόφαση. «Πρέπει να σημάνει ξεσηκωμός στους γονείς, στους εργαζόμενους, σε σωματεία και φορείς να μην επιτρέψουν να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του παιδικού καρκίνου! Να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις! Θα μας βρει απέναντι του όποιος προσπαθήσει να το υλοποιήσει, το υπουργείο, η κυβέρνηση, η διοίκηση! Απαιτούμε άμεσα συνάντηση από την διοίκηση και από το Υπουργείο Υγείας!»

Η Πενταμελής Επιτροπή επισημαίνει ότι «η απόφαση αυτή έρχεται ως συνέχεια της πρόσφατης ψήφισης του νομοσχεδίου για την δευτεροβάθμια περίθαλψη που ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για μετατροπή των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις, σπρώχνοντας τους ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Σε υπουργική απόφαση, που υπάρχει αναρτημένη στο διαδίκτυο, στις 27/09/22 ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και η Αναπληρώτρια Υπουργός, Μίνα Γκάγκα, παρουσίασαν το νομοσχέδιο για την ίδρυση Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια, με την επωνυμία Ογκολογικό Κέντρο Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ». Απαιτούμε αυτή η απαράδεκτη απόφαση να μην τεθεί καν προς συζήτηση στη Βουλή, όπως ακούγεται ότι θα γίνει την επόμενη βδομάδα.

Αναλυτικά σας παραθέτουμε τι αναφέρουν:

Το Κέντρο αυτό θα έχει 5 στόχους: Νοσηλεία, έρευνα, διάδοση ιδεών, διαχείριση πληροφοριών και λειτουργία ως «Κέντρο Αριστείας»:

-Παροχή υπηρεσιών νοσηλείας στον τομέα της Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας και συναφών δραστηριοτήτων, που περιλαμβάνονται στην αποστολή ενός σύγχρονου Ογκολογικού Κέντρου, εξοπλισμένου με τελευταίας τεχνολογίας ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, την ανανέωση ή αναβάθμιση του οποίου δύναται να καλύπτει και το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

-Σχεδιασμός, προγραμματισμός και εκτέλεση ερευνητικών προγραμμάτων στον τομέα της Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας για λογαριασμό του ιδίου ή και τρίτων είτε αυτοτελώς, είτε σε συνεργασία με άλλους συγγενείς από πλευράς δραστηριότητας, φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.-Διάδοση ιδεών με την οργάνωση κάθε είδους διεθνών συναντήσεων, συνδιασκέψεων, συνεδρίων και σεμιναρίων στον τομέα της Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας, σε συνεργασία με άλλους φορείς της ημεδαπής και αλλοδαπής.

-Συλλογή και αξιοποίηση επιστημονικών πληροφοριών στον τομέα της Παιδιατρικής Αιματολογίας- Ογκολογίας, καθώς και αξιοποίηση μέσω των μεθόδων της σύγχρονης πληροφορικής των πληροφοριών αυτών, κυρίως από τη διασύνδεση του Ογκολογικού Κέντρου Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» με κορυφαία Ογκολογικά Κέντρα του εξωτερικού μέσω του παγκόσμιου δικτύου αδελφοποίησης και συνεργασίας.

-Λειτουργία ως «Κέντρο Αριστείας» και αναφοράς σε ευρωπαϊκό επίπεδο με σκοπό την παροχή ιατρικών υπηρεσιών και νοσηλείας σε παιδιά που πάσχουν από καλοήθη και κακοήθη νοσήματα, τη διάθεση χώρων αφιερωμένων στην έρευνα για τη θεραπεία των ανωτέρω παθήσεων, την εφαρμογή νέων μεθόδων και μορφών νοσηλείας και ιατρικής περίθαλψης και την ψυχολογική υποστήριξη των πασχόντων παιδιών και των οικογενειών τους.

Το Ογκολογικό Κέντρο Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» θα προσφέρει προηγμένες υπηρεσίες με λειτουργική διασύνδεση και ενσωμάτωση δομών από το ΓΝΠΑ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ».

Όλα αυτά όμως γίνονται ήδη στα τμήματα αυτά… Οπότε δεν μας λένε τι σημαίνει στην πράξη το ξεπούλημα ενός κομματιού δημοσίου νοσοκομείου, και συγκεκριμένα που αφορά ογκολογικούς ασθενείς σε ιδιωτικό κέντρο κατά από την εποπτεία της εφοπλιστού Βαρδινογιάννη..

Με απλά λόγια αυτό το Παιδοογκολογικό κέντρο που είναι ενταγμένο στο δημόσιο σύστημα υγείας θα ξεπουληθεί και θα γίνει ιδιωτικό!!!

Σημαίνει ότι:

  • στην Αττική δεν θα υπάρχει δημόσιο και δωρεάν κέντρο για αυτά τα παιδιά.. Οι γονείς θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη τους, ενώ όποιος είναι άπορος δεν ξέρουμε καν που θα καταλήξει!!
  • το προσωπικό που θα δουλεύει εκεί θα έχει συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου..
  • την άμεση αποδοχή σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα..

Αναρωτιόμαστε τελικά ποιον εξυπηρετεί η αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των ογκολογικών τμημάτων?? Γιατί σίγουρα δεν εξυπηρετεί τους ασθενείς και το προσωπικό… Μήπως εξυπηρετεί τον όμιλο Βαρδινογιάννη, μήπως εξυπηρετεί την διοίκηση του νοσοκομείου που χρόνια φωτογραφίζεται με την κυρία Βαρδινογιάννη.. Μήπως εν τέλει όλες αυτές οι «φιλανθρωπίες» ήταν ένας καλός μανδύας για να δοθεί τελικά το κομμάτι αυτό του
νοσοκομείου μας σε ιδιώτες;

Επίσης εύλογα αναρωτιόμαστε γιατί πρέπει όλα αυτά που όμορφα αναφέρονται να μην συνεχίσουν κανονικά να γίνονται σε ένα δημόσιο και δωρεάν νοσοκομείο (κέντρο αριστείας, έρευνες, συλλογή πληροφοριών κτλ)… Μήπως αποσκοπούν τελικά και σε κάτι επιπλέον χρηματικό;

Η απόφαση αυτή έρχεται ως συνέχεια της πρόσφατης ψήφισης του νομοσχεδίου για την δευτεροβάθμια περίθαλψη που ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για μετατροπή των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις, σπρώχνοντας τους ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα.

Πρέπει να σημάνει ξεσηκωμός σε όλους τους εργαζόμενους των νοσοκομείων μας, όλων των νοσοκομείων της Αττικής. Η μετατροπή των παιδο-ογκολογικών τμήματων σε ΝΠΙΔ θα ανοίξει τον δρόμο να ξεπουληθούν και άλλα κομμάτια νοσοκομείων σε ιδιώτες.

Πρέπει να σημάνει ξεσηκωμός στους γονείς, στους εργαζόμενους, σε σωματεία και φορείς να μην επιτρέψουν να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του παιδικού καρκίνου!

Να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις!

Θα μας βρει απέναντι του όποιος προσπαθήσει να το υλοποιήσει, το υπουργείο, η κυβέρνηση, η διοίκηση!

Απαιτούμε άμεσα συνάντηση από την διοίκηση και από το Υπουργείο Υγείας!!

5μελης επιτροπής ΕΙΝΑΠ νοσοκομείου

Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter