Πλεύρης: Ο ΕΟΠΥΥ θα λειτουργεί ως ασφαλιστική εταιρεία

Πλεύρης: Ο ΕΟΠΥΥ θα λειτουργεί ως ασφαλιστική εταιρεία

Για τις διαθέσεις της κυβέρνησής για ισχυρή παρουσία του ιδιωτικού τομέα στην Δημόσια Υγεία μίλησε ο υπουργός υγείας σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΙ.

Μάλιστα ο κ. Πλεύρης πηγαίνοντας την κουβέντα ένα βήμα παραπέρα είπε πως ο ΕΟΠΥ πρέπει να λειτουργεί με όρους ασφαλιστική εταιρείας διευκρινίζοντας παράλληλα ότι είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να υπάρξουν ποιοτικοί δείκτες ώστε ασφαλισμένος να έχει την καλύτερη ποιοτική υπηρεσία. Γιατί όπως εξήγησε ο ίδιος «πολλές φορές οι συμβαλλόμενοι με τον ΕΟΠΥΥ πληρούν ή μπορεί και να μην πληρούν τις προϋποθέσεις .Όχι, θα έχουμε ποιοτικούς δείκτες, θα λειτουργεί ως κανονική ασφαλιστική εταιρία» επεσήμανε στην συνέντευξη του.

Σχετικά με το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ο υπουργός επεσήμανε ότι «Η δική μας αντίληψη ξεκινά από το γεγονός ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας, συνολικά, δεν είναι αναγκαστικά κρατικό σύστημα υγείας και η υποχρέωση της Πολιτείας είναι να παρέχει στον πολίτη το δημόσιο αγαθό της Υγείας. Το ΕΣΥ, όπου χρειάζεται στελέχωση θα την έχει» διευκρινίζοντας ότι «Όλες οι συμπράξεις θα αφορούν και στα Νοσοκομεία και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Επειδή τώρα, μέχρι τα τέλη του έτους, πρόκειται να φέρουμε ένα νομοσχέδιο για την ΠΦΥ συνολικά, η πρωτοβάθμια προφανώς εξυπηρετείται και από τις δομές υγείας και θα εξυπηρετείται και από ιδιώτες γιατρούς και από τον ιδιωτικό τομέα» κατέληξε ο ίδιος.

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης και στην πολυσυζητημένη αξιολόγηση των νοσοκομείων λέγοντας «Όλα τα Νοσοκομεία θα αξιολογηθούν. Είναι πολλή δουλειά που θα κάνει και η Αναπληρώτρια Υπουργός γιατί την αφορά, είναι οι υγειονομικοί χάρτες. Δηλαδή ποιος είναι ο υγειονομικός χάρτης ανά Περιφέρεια; Πρέπει να δούμε ότι θέλουμε να έχουμε ισχυρά νοσοκομεία που θα κάνουν τη δουλειά τους και όχι να έχουμε μια φιλοσοφία σώνει και καλά ότι πρέπει τύποις να λειτουργούν νοσοκομεία. Κανείς δεν μιλάει για κλείσιμο, να το ξεκαθαρίσουμε. Αλλά μπορείς να έχεις βάσεις. Η βάση σου ποια είναι; Η αναβάθμιση όπου χρειάζεται και να ξέρεις ότι δεν θα είναι η Αθήνα πάντα ο πρώτος σταθμός».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter