Πλεύρης: Ολοταχώς προς ιδιωτικοποίηση ογκολογικής μονάδας παίδων

Πλεύρης: Ολοταχώς προς ιδιωτικοποίηση ογκολογικής μονάδας παίδων

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται τα σχέδια της κυβέρνηση για την αντιδραστική αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Στις 21:00 το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός υγείας Αθανάσιος Πλεύρης, έθεσε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας για την «Σύσταση Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ»

Μάλιστα είχε ανακοινώσει της διάθεση του να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση τρεις μέρες πριν στην εκδήλωση του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» όπου παραβρέθηκε και σημείωσε πως η κυβέρνηση θα ενισχύσει το συγκεκριμένο έργο μετατρέποντας την Μονάδα σε «Ογκολογικό Κέντρο Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», προκειμένου να έχει αυτοτέλεια, μεγαλύτερη ευελιξία.

«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί να γίνει αυτή η μετατροπή» αναρωτιούνται εργαζόμενοι του νοσοκομείου «δεν έχει προκύψει εως τώρα η ανάγκη τα υφιστάμενα μοναδικά στην Ελλάδα δημόσια τμήματα να αποσπαστούν από το νοσοκομείο κορμός και να έχουν αυτοτέλεια μόνο οικονομική και διοικητική ενώ η λειτουργική θα είναι πλήρως εξαρτημένη το νοσοκομείο» σχολιάζει στο Documentonews το μέλος της 5μελούς επιτροπής της ΕΙΝΑΠ του νοσοκομείου Αγία Σοφία ,Αγγελική Κρικρή, αναφορικά με το νομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.
Οσον αφορά στην λειτουργική αυτοτέλεια της Μονάδας η ίδια εξηγεί: Καθημερινά από το πρωί μέχρι το βράδυ η πρώτη κίνηση όλων των τμημάτων του νοσοκομείου είναι να συνεισφέρουν με προτεραιότητα στα ογκολογικά παιδιά όποτε είναι απορία άξιο για ποιο λόγο να γίνει αυτή η μετατροπή.

Εν τω μεταξύ η συγκεκριμένη αλλαγή έρχεται να επιβεβαιώσει τις σοβαρές ανησυχίες από τον περασμένο Δεκέμβριο των εργαζόμενων του Αγία Σοφία που επεσήμαναν ότι “Πρέπει να σημάνει ξεσηκωμός στους γονείς, στους εργαζόμενους, σε σωματεία και φορείς να μην επιτρέψουν να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του παιδικού καρκίνου! Να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις! Θα μας βρει απέναντι του όποιος προσπαθήσει να το υλοποιήσει, το υπουργείο, η κυβέρνηση, η διοίκηση!

Στο ίδιο μήκος κύματος και ανακοίνωση του τομέα υγείας του ΣΥΡΙΖΑ

“Ας τα αφήσει αυτά ο κ. Πλεύρης. Καμία μετατροπή δε χρειάζεται. Η Μονάδα χάρη στην αυταπάρνηση και την προσπάθεια γιατρών και εργαζόμενων παράγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος των παιδιών και με την βοήθεια των δωρητών. Αυτό που χρειάζεται δεν είναι περισσότερη ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και των μονάδων του, που είναι διακαής πόθος και σταθερή ομολογημένη επιδίωξη αυτής της κυβέρνησης, αλλά περισσότερη χρηματοδότηση στα πλαίσια ενός ανοιχτού, προσβάσιμου και δημοκρατικού συστήματος Υγείας” αναφέρουν στην ανακοίνωση τους .

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter