Πλεύρης σε ΠΟΕΔΗΝ: Καμία μονιμοποίηση επικουρικών γιατρών

Πλεύρης σε ΠΟΕΔΗΝ: Καμία μονιμοποίηση επικουρικών γιατρών
Αποκαλύπτονται μέρα με τη μέρα τα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το μέλλον του ΕΣΥ.
Αυτό προκύπτει και από την συνάντηση που είχε η διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ με τον υπουργός Υγείας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει καμία μονιμοποίηση επικουρικών, ενώ οι συμβάσεις τους θα ανανεωθούν μέχρι τον Μάιο του 2022.
Μάλιστα, είπε ότι δεν είναι εξασφαλισμένη η προκήρυξη των θέσεων όλων των συμβασιούχων ώστε να συμμετάσχουν με αυξημένη μοριοδότηση.
Σχετικά με τους τους  εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ο υπουργός υγείας σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ είπε ότι  δεν υπάρχει κυβερνητική απόφαση ανανέωσης των συμβάσεων τους αν και ο ίδιος θα κάνει θετική εισήγηση.

 

Να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία πραγματοποίησε την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο στάσης εργασίας, ζητώντας την άρση της αναστολής καθηκόντων των ανεμβολίαστων επαγγελματιών υγείας που έχει ως αποτέλεσμα όπως αναφέρει, «να αποδιοργανωθεί και ραγδαία να ιδιωτικοποιείται το σύστημα υγείας», αλλά και την επίλυση οικονομικών και θεσμικών ζητημάτων.

Την Τετάρτη συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ για την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter