Πλεύρης: Ξανά κοντά στα 50.000 κρούσματα και σήμερα – Λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού στο 7μηνο χωρίς 3η δόση (Video)

Πλεύρης: Ξανά κοντά στα 50.000 κρούσματα και σήμερα – Λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού στο 7μηνο χωρίς 3η δόση (Video)

Στα ύψη αναμένονται και σήμερα τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα καθώς όπως είπε ο Θάνος Πλεύρης, μέσω του ΣΚΑΪ, θα αγγίξουν το χθεσινό «μαύρο» ρεκόρ. Συγκεκριμένα, αναμένεται να είναι ξανά κοντά στα 50.000. «Από την πρωινή εικόνα που είδα στην καταμέτρηση που υπάρχει από τον ΕΟΔΥ, πιθανολογώ ότι θα κινηθεί στο ίδιο επίπεδο, ίσως λίγο περισσότερα ή λίγο λιγότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, γνωστοποίησε πως άμεσα θα ανακοινωθεί ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα έχει επτάμηνη διάρκεια για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών.

Και συγκεκριμένα θα αφορά όσους έχουν κάνει δυο δόσεις εμβολίου ή μία Johnson and Johnson και άρα μετά το διάστημα αυτό θα πρέπει να κάνουν και την αναμνηστική δόση.

Όπως είπε, όσοι δεν κάνουν τρίτη δόση εμβολίου, δεν θα έχουν πιστοποιητικό, και θα χάνουν τα προνόμια των εμβολιασμένων.

Όσον αφορά τα σελφ τεστ, είπε: «θα τα παραλαμβάνουν οι γονείς όπως γίνεται έως τώρα, και όπου χρειαστεί ράπιντ, θα γίνονται στις δημόσιες δομές, και προς τούτο μάλιστα, γιατί μπορεί να υπάρχει αναμονή στις δημόσιες δομές, είμαστε σε συνεννόηση και να αυξήσουμε τα σημεία που θα ανακοινώσουμε, αλλά να υπάρχει και προτεραιότητα στους μαθητές που θα κάνουν ράπιντ». 

Ακόμα, υποστήριξε: «από το Σεπτέμβριο δεν κλείσαμε τα σχολεία, λειτούργησε ένα πρωτόκολλο, τη στιγμή που η επικρατούσα μετάλλαξη στη χώρα μας ήταν η μετάλλαξη Δέλτα, της οποίας η νοσηρότητα ήταν πολύ πιο ισχυρή από της Όμικρον, άρα η επιλογή από το Σεπτέμβριο ήταν ανοιχτά σχολεία».

«Με βάση το πρωτόκολλο που λειτούργησε η διασπορά ήταν μικρότερη απ’ ό,τι είχαμε εκτιμήσει. Η Όμικρον έχει μια ιδιαιτερότητα… Τα κρούσματα είναι πολύ ψηλά είναι κάτι το οποίο το περιμένουμε, στο βαθμό όμως που αυτά τα κρούσματα δεν μεταφέρονται σε πολύ παραπάνω πίεση στο ΕΣΥ, θεωρούμε ότι πρέπει να την αντιμετωπίζουμε με αυτή τη διαχειριστική προσέγγιση. Θα πιεστεί το ΕΣΥ; Ναι θα πιεστεί. Το βλέπουμε», είπε.

Ισχυρίστηκε πως η κυρίαρχη θέση στην επιτροπή ήταν να ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου, ενώ υπήρξε πλήρης συμφωνία και για το πρωτόκολλο με κάποιες παρατηρήσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter