Πλημμύρες και εγκλωβισμοί από τη «Διδώ» – Ο καιρός τις επόμενες ώρες

Πλημμύρες και εγκλωβισμοί από τη «Διδώ» – Ο καιρός τις επόμενες ώρες

Προβλήματα σε όλη τη χώρα έφερε η κακοκαιρία «Διδώ» λόγω των υψηλών ποσοτήτων βροχής που έπεσαν.

Σύμφωνα με το meteo.gr, στη Ζαγορά Πηλίου το ύψος βροχής έφτασε τα 158 χιλιοστά βροχής, στην Αγιά Λάρισας τα 134 χιλιοστά και στη Μακρινίτσα τα 126 χιλιοστά. O Δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου Παν. Κουτσάφτη, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Θεσσαλία Παντού» που μεταδίδεται από την e-thessalia.gr, η βροχόπτωση ξεκίνησε γύρω στις 9:30 το βράδυ της Τρίτης και συνεχίζεται με αμείωτη ένταση μέχρι το πρωί της Πέμπτης. Εξαιτίας της βροχόπτωσης που συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους, σημειώθηκε κατολίσθηση στην είσοδο του Ανηλίου, ενώ σε κοντινή απόσταση έπεσε ένας πλάτανος και έκλεισε το δρόμο. Άμεση ήταν η επέμβαση του Δήμου, συνεργείο του οποίου άνοιξε τον δρόμο και μπόρεσαν να διέλθουν τα σχολικά αυτοκίνητα, με καθυστέρηση όμως μίας ώρας περίπου.

Σφοδρή χαλαζόπτωση στην Κρήτη

Έντονα ήταν τα φαινόμενα το βράδυ της Τετάρτης και στην Κρήτη, όπου πυκνό χαλάζι έπληξε το Σέλινο Χανίων και κυρίως την περιοχή της Κουντούρας.

Λίγες ώρες αργότερα, και πιο συγκεκριμένα γύρω στις 03:00 τα ξημερώματα, ανάλογα φαινόμενα σημειώθηκαν στην ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου. Η χαλαζόπτωση που έπληξε το Μεσοχωριό στον Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων ήταν τόσο σφοδρή που οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για εκτεταμένες ζημιές στις καλλιέργειες, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του cretalive.gr.


Απεγκλωβισμοί στη Χαλκιδική

Πολλά ήταν τα προβλήματα και στην Χαλκιδική αφού τα ορμητικά νερά παρέσυραν όχημα στη Σιθωνία Χαλκιδικής με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του οδηγού. Εννέα πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο που είχε υπερχειλίσει ο χείμαρρος και μετέφεραν τον 66χρονο άνδρα σε ασφαλές σημείο.

Νωρίτερα το μεσημέρι της Τετάρτης, χρειάστηκε να στηθεί επιχείρηση διάσωσης ενός εργάτη, ο οποίος καταπλακώθηκε από χώματα, ενώ εκτελούσε εργασίες πάνω σε κολόνα στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Από τις έντονες βροχές σημειώθηκαν κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα ο 40χρονος άνδρας να βρεθεί παγιδευμένος. Επτά πυροσβέστες επιχείρησαν για τον απεγκλωβισμό του και τώρα ο τραυματίας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.

Όπως φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί και παρουσιάζει τους 8 σταθμούς του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών /meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη υετού έως το απόγευμα της Τετάρτης 11/12, τα ύψη αυτά ξεπέρασαν σε κάποιες περιπτώσεις τα 100 χιλιοστά σε διάστημα μικρότερο του εικοσιτετραώρου. Πιο συγκεκριμένα, και ενώ οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται, στη Ζαγορά Πηλίου το ύψος βροχής έφτασε τα 158 χιλιοστά βροχής, στην Αγιά Λάρισας τα 134 χιλιοστά και στη Μακρινίτσα τα 126 χιλιοστά.

Ο καιρός την Πέμπτη

Όσον αφορά τον καιρό για σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ, στη δυτική Ελλάδα θα είναι σχετικά βελτιωμένος καιρός μέχρι το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Χαλκιδική και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, που γρήγορα θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και στη Χαλκιδική σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Βαθμαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα .

Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5, στα δυτικά βορειοδυτικοί με την ιδια ένταση, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.Τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από -2 (μείον 2) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ πρόσκαιρα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και το πρωί μέχρι 6 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στρεφόμενοι γρήγορα σε βόρειους 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες και βαθμιαία εξασθενηση .

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες.Τα φαινόμενα που είναι πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά τις πρώτες πρωινές ώρες θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα.

Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και νωρίς το πρωί στο Θερμαικό 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter