Πλημμύρες στην Ισπανία: Αγνοείται ένας 66χρονος Ολλανδός – Τον παρέσυραν τα ορμητικά νερά

Πλημμύρες στην Ισπανία: Αγνοείται ένας 66χρονος Ολλανδός – Τον παρέσυραν τα ορμητικά νερά

Οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών της Ισπανίας διεξάγουν έρευνες σήμερα για τον εντοπισμό ενός 66χρονου Ολλανδού, που αγνοείται μετά τις πλημμύρες, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 6 ανθρώπους στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Οι έρευνες ξεκίνησαν χθες το απόγευμα, όταν ένας «αυτόπτης μάρτυρας ειδοποίησε τις αρχές ότι είδε έναν άνθρωπο να έχει παρασυρθεί από το ορμητικά νερά σε ένα κανάλι στο Δολόρες», περιοχή που βρίσκεται στην κοινότητα Αλικάντε (νοτιοανατολικά), εξήγησε μια εκπρόσωπος τύπου της αρχής Πολιτικής Προστασίας.

Το ρεύμα ήταν πολύ δυνατό και ο άνθρωπος ενδέχεται να έχει παρασυρθεί σε πολύ μακρινή απόσταση, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών να έχουν επεκτείνει τις έρευνές τους σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων, σύμφωνα με την εκπρόσωπο.

Οι σαρωτικές πλημμύρες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 6 ανθρώπους τις τελευταίες ημέρες.

Από την περασμένη Τετάρτη το βράδυ, κατακλυσμιαίες βροχές έπληξαν πολλές περιοχές της Ισπανίας, ιδίως τη Βαλένθια, τη Μούρθια (νοτιοανατολικά), την Καστίγια Λα Μάντσα (κέντρο) και την Ανδαλουσία (νότια). Χωριά ολόκληρα χάθηκαν κάτω από τα λασπόνερα, δρόμοι κόπηκαν στα δύο, αεροδρόμια έκλεισαν προσωρινά και χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Η ισπανική κυβέρνηση ανέπτυξε στις πληγείσες περιοχές περισσότερους από 1.300 στρατιωτικούς, οι οποίοι, χθες, προσέφεραν βοήθεια σε 710 ανθρώπους που είχαν αποκλειστεί.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ επισκέφθηκε σήμερα τις πληγείσες περιοχές, στην Ανδαλουσία και την Καστίγια Λα Μάντσα.

Ορισμένες επαρχίες στα κεντρικά της χώρας παραμένουν σήμερα σε συναγερμό για «έντονες βροχοπτώσεις», στη Ριόχα, το Αραγόν, την Καστίγια Λα Μάντσα, την Καστίλλη και Λεόν, όπως και σε περιοχές της Γαλικίας (δυτικά), σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter