Πλημμύρισε μέχρι και ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη – Διασώθηκε γυναίκα που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά (Photos-Video)

Πλημμύρισε μέχρι και ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη – Διασώθηκε γυναίκα που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά (Photos-Video)

Πάνω από 300 κλήσεις για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα είχε δεχτεί μέχρι τις 14:00 η Πυροσβεστική, μετά την ισχυρή καταιγίδα, συνοδευόμενη από χαλαζόπτωση.

Η καταιγίδα ξέσπασε γύρω στις 12.30 το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FM” ο συντονιστής επιχειρήσεων Βόρειας Ελλάδας του Πυροσβεστικού Σώματος Ναθαναήλ Ρήγας.

Λόγω του μεγάλου όγκου των υδάτων, που μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια και προκάλεσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο, ιδίως στην παραλιακή οδό Λεωφόρο Νίκης, πλημμύρισαν ο Λευκός Πύργος και όλα τα υπόγεια του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως γνωστοποίησαν η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης, Βούλα Πατουλίδου και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου, Θωμάς Ψαράς.

Στο μεταξύ, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα δεν γλίτωσε ούτε ο Ιερός Ναός Της Του Θεού Σοφίας, καθώς, πλημμύρισε το εσωτερικό του και είναι σε εξέλιξη οι ενέργειες απομάκρυνσης του νερού.

Όπως μεταδίδεται, εντός του Λευκού Πύργου είχαν εγκλωβιστεί μικρά παιδιά και τουρίστες. Όπως αναφέρεται επρόκειτο, μεταξύ άλλων, για μαθητές από σχολείο της Μαγνησίας και Βρετανούς τουρίστες οι οποίοι τελικά βγήκαν από ισόγειο παράθυρο του Λευκού Πύργου, αφού προηγουμένως οι πυροσβέστες έκοψαν με αλυσοπρίονο τα κάγκελά του. Όπως έγινε γνωστό, όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Στο σημείο έχει μεταβεί περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. και πυροσβεστικό όχημα για να αντλήσει το νερό.

Στο κέντρο της πόλης σημειώθηκαν διακοπές ηλεκτροδότησης, ενώ λόγω των αστραπών που έπεσαν στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης, διεκόπη για λόγους ασφαλείας επί επτά λεπτά ο ανεφοδιασμός των αεροσκαφών με καύσιμα και σημειώθηκαν μικρές καθυστερήσεις στις πτήσεις, αλλά αυτή τη στιγμή το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος της Fraport Greece, Γιάννης Παπάζογλου.

Διασώθηκε γυναίκα που παρασύρθηκε από τα νερά

Μια γυναίκα παρασύρθηκε νωρίτερα από τα ορμητικά νερά της βροχής με την Πυροσβεστική να καταφέρνει να την διασώσει λίγο αργότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα που είχε παρασυρθεί από χείμαρρο στις Συκιές, στην οδό Μεσολογγίου, διεσώθη από άνδρες της Πυροσβεστικής, Η Πυροσβεστική έσπευσε άμεσα στο σημείο, ώστε να βοηθήσει την γυναίκα, η οποία -όπως αναφέρουν πληροφορίες- πιάστηκε από κάποια σχοινιά στο δρόμο, σώζοντας έτσι τη ζωή της!

Επίσης, ολοκληρώθηκε και ο απεγκλωβισμός τεσσάρων ατόμων στη γέφυρα των Αγίων Πάντων, όπου εξαιτίας της υψηλής στάθμης του νερού, είχαν ακινητοποιηθεί αυτοκίνητα.

Λόγω της στάθμης και της συσσώρευσης του νερού από την βροχή, η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στην Γέφυρα των Αγίων Πάντων.

Ζημιές σε περίπτερα του ΔΕΘ

Περιορισμένες ζημίες σε ορισμένα περίπτερα του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, καθώς και στην υπαίθρια ανθοέκθεση, που πραγματοποιείται στην νότια πύλη της ΧΑΝΘ, προκάλεσε η πρωτοφανής νεροποντή με χαλάζι στην Θεσσαλονίκη, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΘ – HELEXPO.

Η σφοδρότατη νεροποντή προκάλεσε την εισροή υδάτων στα υπόγεια και στους ισόγειους χώρους ορισμένων περιπτέρων, ενώ η διαδικασία απάντλησης βρίσκεται σε εξέλιξη. Επίσης, όπως αναφέρει η ΔΕΘ – HELEXPO – στην νότια πύλη της ΧΑΝΘ ο τεράστιος όγκος του νερού εντός του αποχετευτικού αγωγού προκάλεσε την άνοδο των φρεατίων και την πρόκληση ζημιών στο πλακόστρωτο.

“Τα συνεργεία της ΔΕΘ – HELEXPO θα συνεχίζουν να εργάζονται για την ομαλοποίηση της κατάστασης εντός του εκθεσιακού κέντρου. Από την πρώτη στιγμή το προσωπικό της και συνεργεία υποστήριξης έχουν επιδοθεί σε αγώνα αντιμετώπισης της θεομηνίας και αποκατάστασης των ζημιών”, προστίθεται.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter