Πλήρης επιβεβαίωση: Στέλνουν τα δείγματα για κορονοϊό σε διαγνωστικό κέντρο που συνεργάζεται με τον Γκ. Μαγιορκίνη

Πλήρης επιβεβαίωση: Στέλνουν τα δείγματα για κορονοϊό σε διαγνωστικό κέντρο που συνεργάζεται με τον Γκ. Μαγιορκίνη

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που από χθες Παρασκευή κυκλοφορούν στους διαδρόμους και στα γραφεία των Διοικήσεων των νοσοκομείων, ότι το διαγνωστικό κέντρο το οποίο «προτείνει» η 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, στα νοσοκομεία με σκοπό να στέλνουν τα δείγματά τους για εργαστηριακό έλεγχο του κορονοιού, συνεργάζεται με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοιό Γκίκα Μαγιορκίνη.

Η 1η υγειονομική Περιφέρεια στις 2 Σεπτεμβρίου με έγγραφο της «προτείνει» στις διοικήσεις των νοσοκομειων να στέλνουν τα δείγματα τους στο διαγνωστικό κέντρο central lab α.ε /όμιλός ιατρική διάγνωση.

Συγκεκριμένα το έγγραφο αναφέρει ότι «σας αποστέλλουμε συνημμένα στοιχεία του διαγνωστικού κέντρου central lab α.ε /όμιλός ιατρική διάγνωση ενόψει διερευνήσεως σύναψης σύμβασης για μοριακούς εργαστηριακούς ελέγχους για Covid-19 των δειγμάτων που θα αποστέλλονται από τις δομές ευθύνης σας».

Αμέσως οι φήμες για την συνεργασία του αναπληρωτή εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον κορονοιό Γκίκα Μαγιορκίνη με το συγκεκριμένο Όμιλό οργίασαν ωστόσο σε μια αναζήτηση στην ιστοσελίδα του Ομίλου οι φήμες δεν επιβεβαιώνονταν, και αυτό γιατί η αναφορά του συγκεκριμένου Ομίλου στον Γκίκα Μαγιορκίνη ήταν αναρτημένη τις προηγούμενες μέρες αλλά μετά «εξαφανίστηκε».

Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα του Ομίλου τα προηγούμενα 24ώρα ανέφερε ότι «εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό (μοριακοί βιολόγοι), υπό την επιστημονική υπευθυνότητα του επίκουρου καθηγητή Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ κ. Μαγιορκίνη Γκίκα». Πλέον η ιστοσελίδα αναφέρει «εξειδικευμένο προσωπικό (Μοριακοί βιολόγοι) επιμελούνται την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων» Το όνομα του Γκίκα Μαγιορκίνη έχει γίνει… καπνός.

Δείτε τι έγραφε η ιστοσελίδα του Ομίλου πριν και μετά μέσα από την ανάρτηση του χρήστη yiastra

Αναμένουμε απαντήσεις από την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας για τα κριτήρια της επιλογής τους. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν στις 8 Σεπτεμβριου που το ΕΚΕΑ ανατροφοδοτείται με αντιδραστήρια θα παραλάβει τον ίδιο αριθμό δειγμάτων από τα νοσοκομεία για εργαστηριακό έλεγχο ή θα έχει αναλάβει την δουλεία του κάποιο ή κάποια ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Να υπενθυμίσουμε ότι το ΕΚΕΑ μπορεί να πραγματοποιήσει με 13 ευρώ ανά τεστ 6000 εργαστηριακούς ελέγχους την εβδομάδα και στα ιδιωτικά κέντρα η τιμή κυμαίνεται στα 50 ευρώ το τεστ.

Με το συγκεκριμένο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο centra lab, συνεργάζεται και το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με όχι ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα, όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση Ευαγγελισμού, «αναβρασμός έχει προκληθεί στο νοσοκομείο μας (το μεγαλύτερο της χώρας και αναφοράς για covid-19) καθώς από τα 120 δείγματα που έστειλε τελικά η διοίκηση στο αναφερόμενο ιδιωτικό εργαστήριο, centra lab, απάντηση δόθηκε στο νοσοκομείο μόλις για 70 κι από αυτά τα 25 ήταν δείγματα άλλου νοσοκομείου.

“Εκκρεμούν ακόμη, με αποτέλεσμα, δεκάδες προγραμματισμένα χειρουργεία να αναβάλλονται σε αναμονή των αποτελεσμάτων και εκατοντάδες άλλοι συμπολίτες μας μαζί και υγειονομικοί να κάθονται σε ..αναμμένα κάρβουνα ή και πολλοί από αυτούς να βρίσκονται στα πόστα τους! Τέτοια είναι η αργυρώνητη αξιοπιστία και φερεγγυότητά τους” αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Ενιαίας Συνδικαλιστικής Αγωνιστικής Κίνησης Ευαγγελισμού

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση:

Να τι σημαίνει, όταν λέει «όλα υπό έλεγχο» η κυβέρνηση!

. Πριν τρεις μέρες (1/9) τα μέλη της ΔΗΠΑΚ στην ΕΙΝΑΠ κατήγγειλαν ότι, η Διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας προχώρησε σε επιεικώς απαράδεκτες δηλώσεις ότι τάχα λόγω «αλόγιστης χρήσης των εξετάσεων» ξεπεράστηκε το όριο της δυνατότητας προμήθειας αντιδραστηρίων από το ΕΚΕΑ και το «κέντρο δεν δύναται να πραγματοποιεί μοριακό έλεγχο για τις δομές των Υγειονομικών Περιφερειών».

ΔΗΛΑΔΗ: χαρακτήρισαν ως αλόγιστη χρήση την ανάγκη για μαζικά test, ενώ την ίδια στιγμή στα περισσότερα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου αλλά και πανελλαδικά, εκκρεμούν απαντήσεις εκατοντάδων test!

. Την επομένη κιόλας (2/9) με εντολή της η διοίκηση της 1ης Υ.ΠΕ. Αττικής κάλεσε τις διοικήσεις όλων των νοσοκομείων να «διερευνήσουν» τη «σύναψη σύμβασης για μοριακούς διαγνωστικούς ελέγχους για Covid-19», με το διαγνωστικό κέντρο «CENTRAL LAB ΑΕ/ Ομιλος Ιατρική Διάγνωση»

.  Σήμερα, μόλις δυο μέρες μετά, αναβρασμός έχει προκληθεί στο νοσοκομείο μας (το μεγαλύτερο της χώρας και αναφοράς για covid-19) καθώς από τα 120 δείγματα που έστειλε τελικά η διοίκηση στο αναφερόμενο ιδιωτικό εργαστήριο, απάντηση δόθηκε στο νοσοκομείο μόλις για 70 κι από αυτά τα 25 ήταν δείγματα άλλου νοσοκομείου!!! ΔΗΛΑΔΗ, 75 (από τις λήψεις της Πέμπτης 3/9) εκκρεμούν ακόμη, με αποτέλεσμα, δεκάδες προγραμματισμένα χειρουργεία να αναβάλλονται σε αναμονή των αποτελεσμάτων και εκατοντάδες άλλοι συμπολίτες μας μαζί και υγειονομικοί να κάθονται σε ..αναμμένα κάρβουνα ή και πολλοί από αυτούς να βρίσκονται στα πόστα τους! Τέτοια είναι η αργυρώνητη αξιοπιστία και φερεγγυότητά τους.

Την ίδια ώρα, τα όρια των συναδέλφων όλων των εμπλεκόμενων ειδικοτήτων (και όχι μόνο) έχουν ξεπεραστεί προ πολλού, μονάδες – τμήματα – εργαστήρια στενάζουν από έλλειψη προσωπικού και εξοπλισμού.

Κι επιπλέον, απέναντι σ’αυτή τη δραματική κατάσταση η κυβέρνηση και το υπουργείο υγείας συνεχίζουν να θριαμβολογούν προσπαθώντας να διαψεύσουν την ίδια την πραγματικότητα και η Διοίκηση του νοσοκομείου με αυταρχισμό κι αυθαιρεσία προσπαθεί να κρύψει τα εκρηκτικά προβλήματα «κάτω από το χαλί».

Σε κάθε περίπτωση, 6 ολόκληρους μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα, οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τις συνέπειες από τη χρόνια πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας, όπως και τη μόνη επιλογή που έχουμε εμείς οι υγειονομικοί μαζί με όλο το λαό να δυναμώσουμε τη πάλη για να διασφαλιστούν εδώ και τώρα δωρεάν τεστ για όλους, με ενίσχυση του ΕΚΕΑ, των νοσοκομείων και των εργαστηρίων τους, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και όλων των δημόσιων δομών, καθώς & με άμεση επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων χωρίς «ενοίκια» και κάτω από των έλεγχο του δημοσίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter