Πλήρης επιβεβαίωση του Documento: Ο Μανιαδάκης ψεύδεται ενώπιον της Προανακριτικής

Πλήρης επιβεβαίωση του Documento: Ο Μανιαδάκης ψεύδεται ενώπιον της Προανακριτικής

Συνελήφθη ψευδόμενος ο Ν. Μανιαδάκης ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, ισχυριζόμενος ότι δεν είχε καμία σχέση με το υπουργείο Υγείας επί θητείας Αν. Λοβέρδου ενώ όχι μόνο διαπραγματευόταν με την τρόικα εκείνη την περίοδο αλλά είχε διοριστεί σε επιτροπή εμπειρογνωμόνων και είχε αναλάβει ακόμα μία θέση ευθύνης που αφορούσε τη μηχανοργάνωση των νοσοκομείων.

Το documentonews.gr ανέδειξε από χθες τις ανακολουθίες του διωκόμενου μάρτυρα στην Προανακριτική Επιτροπή. Παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς του στην Προανακριτική Επιτροπή, ο ίδιος σε κατάθεση που είχε δώσει επώνυμα στους εισαγγελείς Διαφθοράς, τον Ιανουάριο του 2018, είχε παραδεχτεί ότι είχε διοριστεί σε υψηλόβαθμες θέσεις από τον γ.γ. του υπουργείου Υγείας, Ν. Πολύζο. Δηλαδή, την Τρίτη ο διωκόμενος μάρτυρας ισχυριζόταν μπροστά στην Επιτροπή ότι δεν είχε καμία σχέση με το υπουργείο Υγείας επί θητείας Αν. Λοβέρδου (2010 – 2012), ωστόσο, στις δύο επόμενες καταθέσεις του αναγκάστηκε να πει την αλήθεια μετά από τις ερωτήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Αυγέρη και Γ. Ραγκούση.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα από την εξέταση του Ν. Μανιαδάκη στην Προανακριτική:

Γ.Ρ.: Είπατε ότι δεν συνεργαστήκατε με τον Ανδρέα Λοβέρδο, όμως, υπάρχει απόφαση και την καταθέτουμε ότι είχατε διοριστεί στην επιτροπή που είχε αναλάβει τις συζητήσεις με την τρόικα επί υπουργίας Λοβέρδου. Τι απαντάτε;

(ολιγόλεπτη παύση)

Ν.Μ.: Ήμουν πρόταση του Σαλμά!

Γ.Ρ.: Ως Μανιαδάκης -και όχι ως Αναστασίου που δεν θέλετε να απαντήσετε- καταθέσατε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές ότι την περίοδο 2010- 2011 οριστήκατε επί υπουργίας Λοβέρδου μέλος 11μελούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων. Επίσης, τον Οκτώβριο 2010 οριστήκατε από τον γ.γ. του υπουργείου Υγείας, Νικόλαο Πολύζο, πρόεδρος επιτροπής εμπειρογνωμόνων. Σύμφωνα πάντα με τη δική σας κατάθεση, τον Φεβρουάριο του 2011 οριστήκατε πάλι από τον κ. Πολύζο ως υπεύθυνος για την μηχανοργάνωση των νοσοκομείων.

Ν.Μ.: Πιέστηκα για να τα πω…

Μετά από αυτήν του την απάντηση, εγείρεται πέραν πάσης αμφιβολίας ζήτημα ψευδορκίας του διωκόμενου μάρτυρα ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής. 

Τα έγγραφα της κατάθεσης Μανιαδάκη στους εισαγγελείς Διαφθορας:


Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter