Πλήρης κάλυψη Μητσοτάκη σε Γεραπετρίτη – Γεωργιάδη για τις μακάβριες δηλώσεις

Πλήρης κάλυψη Μητσοτάκη σε Γεραπετρίτη – Γεωργιάδη για τις μακάβριες δηλώσεις

«Ο κ. Γεραπετρίτης είπε κάτι που έχω πει κι εγώ» απάντησε στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός, καλύπτοντας πλήρως τον υπουργό Επικρατείας αλλά και τον Άδωνη Γεωργιάδη, τον οποίο όμως απέφυγε να κατονομάσει.

Καμία απόσταση δεν θέλησε να πάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις μακάβριες συγκρίσεις και τους πανηγυρισμούς του Άδωνη Γεωργιάδη σε σχέση με τον αριθμό των νεκρών που αριθμεί η χώρα μας εξαιτίας του κορονοϊού, παρέχοντας πλήρη κάλυψη και στον Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος δήλωσε ότι αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ, τότε θα ήταν μεγαλύτερος και αριθμός των νεκρών.

Αφού επιστράτευσε τον κοινωνικό αυτοματισμό ισχυριζόμενος ότι συμπολίτες μας λάμβαναν επιδόματα στήριξης χωρίς να τα δικαιούνται, ο πρωθυπουργός συμμερίστηκε πλήρως τις δηλώσεις Γεραπετρίτη που προκάλεσαν σάλο, προτρέποντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην κάνει μακάβριες συγκρίσεις! «Μην κάνουμε μακάβριες συγκρίσεις. {…} Έχετε μεγάλη ικανότητα να διαστρέφετε λεγόμενα» κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα και πρόσθεσε για να καλύψει τον υπουργό Επικρατείας:

«Αναφερθήκατε στη δήλωση του κ. Γεραπετρίτη. Είναι πολύ ανέντιμο και άδικο αυτό που κάνετε όταν ο κ. Γεραπετρίτης είπε κάτι που έχω πει κι εγώ. Προφανώς και θέλουμε περισσότερες ΜΕΘ. Οι ΜΕΘ, όμως, είναι η τελευταία γραμμή άμυνας του συστήματος κι αν δεν προνοήσουμε ώστε να πνίξουμε τη διασπορά του ιού όσες ΜΕΘ κι αν έχουμε, δεν θα φτάνουν. Αυτό είπε ο κ. Γεραπετρίτης, αυτό είπα κι εγώ. Σταματήστε να τα λέτε αυτά». 

«Φορτωθήκατε τη δήλωση Γεραπετρίτη»

Στις αιτιάσεις του Κυρ. Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία απάντησε με ένα ανέκδοτο, το οποίο σχετίζεται με τις «επιστολές» που λαμβάνει ο πρωθυπουργικές κατά την ανάληψη των καθηκόντων και αποτελούν τον οδικό χάρτη κατά τη διαχείριση κρίσεων. Σύμφωνα με το ανέκδοτο, στην πρώτη δύσκολη στιγμή ο πρωθυπουργός ανοίγει την πρώτη, η οποία γράφει: «Ρίξτα τον προηγούμενο». «Στη δεύτερη επιστολή γράφει: ¨Ρίξτα στον υπουργό¨. Και στην τρίτη: ¨Ετοίμασε τις δικές σου¨» είπε ο Αλ. Τσίπρας και εκτίμησε ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης βρίσκεται στο πρώτο στάδιο, πολύ σύντομα θα φτάσει στο δεύτερο και «πολύ σύντομα» θα φτάσει και στο τρίτο. «Είστε στο στάδιο φταίνε για όλα οι προηγούμενοι» σχολίασε.

«Θα μπορούσατε παρά απλά σήμερα, να κάνετε πράξη αυτό που είπατε περί σεμνότητας και ταπεινότητας. Τι κόστιζε σε εσάς να πάρετε πάνω σας την ανοησία του κ. Γεραπετρίτη;» ρώτησε τον πρωθυπουργό, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης προτίμησε να ρίξει τις ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για διαστρέβλωση. «Και βγήκατε ξανά και το φορτωθήκατε πάνω σας. Μπράβο σας… Φανταστείτε να είχαμε εμείς υπουργό σε μια από τις τραγωδίες που βιώσαμε και να έλεγε: ¨Πανηγυρίζουμε¨. Και βγαίνει ο Γεωργιάδης και λέει: ¨Πανηγυρίζουμε¨. Κι εσείς λέτε: ¨Καλά κάνε騻 είπε. ΄

«Εγώ δεν βρήκα τρεις επιστολές. Ούτε ρούτερ δεν βρήκα στο Μαξίμου», ήταν η κοφτή απάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη πριν αποχωρήσει από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter