Πληροφορίες για διαφυγή Πουιτζντεμόντ και καταλανών αξιωματούχων στο Βέλγιο – Ζητούν πολιτικό άσυλο

Πληροφορίες για διαφυγή Πουιτζντεμόντ και καταλανών αξιωματούχων στο Βέλγιο – Ζητούν πολιτικό άσυλο

Στο Βέλγιο φέρεται να βρίσκεται ο Κάρλες Πουιτζντεμόντ και μέλη της καταλανικής κυβέρνησης, μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος τους από την κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας.

Σύμφωνα με την ισπανική La Vanguardia, ο Κάρλες Πουιτζντεμόντ και οι συνεργάτες του ενδέχεται να απευθύνουν διάγγελμα από τις Βρυξέλλες. Η ισπανική εφημερίδα αναφέρει ότι η διαφυγή των αξιωματούχων της καταλανικής κυβέρνησης στο εξωτερικό συμπίπτει με την άσκηση διώξεων σε βάρος τους από τον Γενικό Εισαγγελέα της Ισπανίας με τις κατηγορίες της εξέγερσης, της στάσης, της κατάχρησης εξουσίας και άλλων κατηγοριών που συνεπάγονται έως και 30 χρόνια φυλάκιση.

Ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας βρίσκεται καθ’ οδόν προς τις Βρυξέλλες προκειμένου να συναντηθεί με δικηγόρους, μετέδωσε και το βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT.

«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Κάρλες Πουτζντεμόν μεταβαίνει στις Βρυξέλλες και βρίσκεται καθ’ οδόν» έγραψε το VRT στον ιστότοπό του.

«Ο Πουτζντεμόν θα συναντηθεί εδώ με δικηγόρους και εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων» επισημαίνεται στο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου.

Την Κυριακή ο Βέλγος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Theo Francken, προσέφερε πολιτικό άσυλο στον Πουιτζντεμόντ, κίνηση που προκάλεσε αναταράξεις στη βελγική κυβέρνηση και ανάγκασε τον Βέλγο πρωθυπουργό, Charles Michel, να απορρίψει την πρόταση του υπουργού του. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter