Πληροφορίες για επακούμβηση ελληνικής και τουρκικής φρεγάτας

Πληροφορίες για επακούμβηση ελληνικής και τουρκικής φρεγάτας

Για επακούμβηση ελληνικής φρεγάτας με τουρκική η οποία συνόδευε το Oruc Reis και για υλικές ζημιές μικρής έκτασης έκανε λόγο ιστοσελίδα που ασχολείται με θέματα άμυνας.

Συγκεκριμένα, το defencereview.gr αναφέρει ότι υπήρξε επακούμβηση ελληνικής φρεγάτας με τουρκική, που συνόδευε το ερευνητικό Oruc Reis, ενώ τονίζεται ότι δεν υπήρξε μεγάλη σύγκρουση, ωστόσο σημειώθηκαν υλικές ζημιές μικρής έκτασης. 

Παράλληλα, σημειώνεται ότι τα ελληνικά πλοία παρακολουθούσαν από την πρώτη στιγμή τις τουρκικές δραστηριότητες.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι το Oruc Reis εξήλθε της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ακολουθώντας πορεία προς τα βορειοανατολικά.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης, στο διάγγελμά του, ο πρωθυπουργός είχε αναφερθεί στον κίνδυνο ατυχήματος, σημειώνοντας ότι: «Ας το γνωρίζουν όλοι: Ο κίνδυνος ατυχήματος καραδοκεί, όταν συγκεντρώνονται τόσες στρατιωτικές δυνάμεις σε περιορισμένη έκταση. Και την ευθύνη σε μια τέτοια περίπτωση θα την έχει εκείνος που προκαλεί τις συνθήκες αυτές».

Η αναφορά περί κινδύνου ατυχήματος από τον πρωθυπουργό ίσως και να μην είναι τυχαία, σύμφωνα με τα όσα εκτιμά το militaire.gr, την ίδια ώρα που η Αθήνα επέλεξε να κρατήσει χαμηλούς τόνους για το θέμα.

Σύμφωνα πάντως με αξιόπιστη πηγή σε νεώτερο δημοσίευμα του defencenet.gr αναφέρεται ότι «Δεν επιβεβαιώνονται και δεν υπάρχει καμία επίσημη πληροφόρηση για πρόσκρουση ή επακούμβηση μεταξύ των δύο πλοίων».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter