Πληρωμένος δολοφόνος ο Βούλγαρος εκτελεστής του Γιάννη Μακρή (Photos)

Πληρωμένος δολοφόνος ο Βούλγαρος εκτελεστής του Γιάννη Μακρή (Photos)

Πληρωμένος δολοφόνος, που εκτελούσε συμβόλαιο θανάτου είναι, σύμφωνα με την εκτίμηση της αστυνομίας, ο 31χρονος Βούλγαρος δράστης της ανθρωποκτονίας του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία, Γιάννη Μακρή, που διαπράχθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2018 στο Πανόραμα της Βούλας.

Ο 31χρονος οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα, ενώ αναζητείται ως συνεργός ο 35χρονος αδελφός του. 

Σύμφωνα με την αστυνομία και το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι δράστες έφτασαν στην Αθήνα από τη Σόφια στις 12 Οκτωβρίου 2018 και από τότε οργάνωναν το σχέδιο της δολοφονίας του 46χρονου επιχειρηματία αλλάζοντας πολλά αυτοκίνητα, τα οποία ενοικίαζαν από γραφεία καθώς και ξενοδοχεία, στην περιοχή της Γλυφάδας.

Το τμήμα ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής έφτασε στην εξιχνίαση της υπόθεσης, μετά από μεθοδική και μεθοδευμένη έρευνα, αξιοποιώντας όλο το υλικό που είχε στη διάθεσή της. Ο 31χρονος συνελήφθη χθες, Πέμπτη σε ξενοδοχείο στην Γλυφάδα έπειτα από έφοδο της αστυνομίας.

Μέχρι στιγμής πάντως ο ίδιος αρνείται να πει το ο,τιδήποτε.

Η αστυνομία αναζητάει στοιχεία προκειμένου να εντοπίσει ποιος έδωσε την εντολή για να εκτελέσουν τον Γιάννη Μακρή. Αρχικά, κάνουν φύλλο και φτερό το κινητό του 31χρονου προκειμένου να εντοπίσουν με ποια άτομα συναντήθηκε ή μίλησε πριν από τη δολοφονία με σκοπό να φτάσουν στον ηθικό αυτουργό.

Σημειώνεται ότι ο αλλοδαπός δράστης είχε απελαθεί από τον Καναδά το 2016 κατηγορούμενος για διάφορα αδικήματα, μεταξύ των οποίων παράνομη κατοχή και επίθεση με όπλο.

Οι δηλώσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής

«Για την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας 46χρονου ημεδαπού, η οποία διαπράχθηκε στις 31-10-2018, έξωθεν της οικίας του στη Βούλα, μετά από ενδελεχή και πολύμηνη έρευνα, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, το οποίο είχε συγκροτήσει ειδική προανακριτική ομάδα για την εξακρίβωση του κινήτρου της ανθρωποκτονίας, των συνθηκών τέλεσης και την ανακάλυψη των δραστών, επετεύχθη η εξιχνίαση της υπόθεσης.

Δράστες είναι δύο (2) αλλοδαποί, αδέλφια, ηλικίας 31 και 33 ετών.

Μετά από αναζητήσεις, ο 31χρονος εντοπίσθηκε απογευματινές ώρες της 2-4-2019, εντός οχήματος στην περιοχή της Γλυφάδας. Μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών και κατά την προσπάθεια διαφυγής του, εμβόλισε υπηρεσιακό όχημα, ενώ και κατά την προσπάθεια δέσμευσής του αντιστάθηκε σθεναρά.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δεύτερου δράστη συνεχίζονται».

Οι δηλώσεις της Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας

«Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας και συγκεκριμένα από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξιχνιάστηκε μετά από επισταμένη, συστηματική και πολύμηνη έρευνα η ανθρωποκτονία 46χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα στο Πανόραμα Βούλας, την 31-10-2018, έξω από την οικία του.

Δράστες της ανθρωποκτονίας είναι 31χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη 2 Απριλίου 2019 στη Γλυφάδα, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητείται ο 33χρονος αδερφός του.

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης σημειώνεται ότι βραδινές ώρες της 31-01-2018 και κατά τη στιγμή της επιβίβασής του θύματος στο αυτοκίνητό του, ο 31χρονος αλλοδαπός, τον προσέγγισε πεζός από την πλευρά του συνοδηγού και τον πυροβόλησε επανειλημμένα. Παρά την προσπάθεια του θύματος να ξεφύγει, βγαίνοντας από το αυτοκίνητο του, ο δράστης κινήθηκε γρήγορα προς το μέρος του και τον πυροβόλησε ξανά, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο σε κοντινή απόσταση και διέφυγε μαζί με τον 33χρονο αδερφό του προς άγνωστη κατεύθυνση.

Επισημαίνεται, ότι οι δράστες είχαν αναχωρήσει από τη Σόφια Βουλγαρίας για την Αθήνα την 12-10-2018. Μάλιστα, το χρονικό διάστημα μέχρι και την τέλεση της ανθρωποκτονίας προέκυψε ότι διέμεναν σε ξενοδοχεία και οργάνωναν το σχέδιο της ανθρωποκτονίας σε βάρος του θύματος, κατοπτεύοντας τα σημεία όπου εκινείτο το θύμα και χρησιμοποιώντας διάφορα ενοικιαζόμενα οχήματα. Μετά τη διάπραξη της συγκεκριμένης εγκληματικής ενέργειας, οι δύο δράστες διέφυγαν για τη Σόφια Βουλγαρίας, την 01-11-2018.

Από την προανάκριση και την ανάλυση των δεδομένων που συγκεντρώθηκαν από την έρευνα του τόπου του εγκλήματος προέκυψαν χρήσιμα στοιχεία τα οποία οδήγησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Συγκεκριμένα από την επιλογή του χώρου και χρόνου διάπραξης της ανθρωποκτονίας, τον τρόπο προσέγγισης του θύματος, τη συλλογή πληροφοριών εκ μέρους των δραστών πριν από την τέλεση της πράξης, την κατόπτευση του περιβάλλοντος χώρου, σε συνδυασμό με την πλήξη του θύματος από ιδιαίτερα κοντινή απόσταση, προέκυψαν ισχυρές ενδείξεις, οι οποίες υποδήλωναν τόσο τον προσεκτικό σχεδιασμό των δραστών όσο και ότι επρόκειτο για «κατά παραγγελία» εκτέλεση ανθρωποκτονίας.

Σημειώνεται ότι ο 31χρονος δράστης εντοπίστηκε απογευματινές ώρες της 02-04-2019 στην περιοχή της Γλυφάδας και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας για τα αδικήματα της αντίστασης, των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και πλαστογραφίας.

Πρωινές ώρες της 03-04-2019 οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Στη συνέχεια η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στο 19ο Τακτικό Ανακριτικό Τμήμα, όπου εκδόθηκαν τα σχετικά εντάλματα σύλληψης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter