Πληρώνουμε για να μη μαθαίνουν ελληνικά!

Πληρώνουμε για να μη μαθαίνουν ελληνικά!

Εξέθεσαν οι συνεργάτες του τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα μάτια της ομογένειας δείχνοντας ότι δεν γνωρίζει την πραγματικότητα.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του προς τους Ελληνοαμερικανούς στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα υποσχέθηκε την οικονομική ενίσχυση της Θεολογικής Σχολής της Βοστώνης από το ελληνικό κράτος. Ομως αμέσως μετά τον ενημέρωσαν ότι η σχολή βγάζει ιερείς με μηδενική γνώση της ελληνικής γλώσσας! Του το μετέφεραν ομογενείς λέγοντάς του ότι σε ποσοστό 95% η λειτουργία στις εκκλησίες γίνεται στα αγγλικά. Οι πληροφορίες μου λένε ότι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός αισθάνθηκε άσχημα.

Τυχαιότητες

Τον περασμένο Σεπτέμβριο στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη επρόκειτο να συναντηθούν ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η συνάντηση δεν έγινε ποτέ επειδή λίγη ώρα πριν οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο ανακοίνωσαν την έναρξη διαδικασιών για καθαίρεση του Αμερικανού πρόεδρου. Την περασμένη Τρίτη η συνάντηση Τραμπ – Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο λίγο έλειψε να αναβληθεί λόγω της κρίσης στο Ιράν (άλλωστε το θέμα μονοπώλησε τη συνάντηση μπροστά στις κάμερες), ενώ λίγες ώρες μετά πύραυλοι του Ιράν χτύπησαν βάσεις στο Ιράκ που φιλοξενούν Αμερικανούς στρατιώτες! Το γράφω παρότι πιστεύω ότι την τύχη τη φτιάχνουμε μόνοι μας…

Με όλη την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία

Την αναβάθμιση των σχέσεών του με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να διαταράξει τη συμμετοχή του στο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Η πρωτοβουλία θα ξεκινήσει μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και θα «ολοκληρώσει» την πολιτική σύνδεση του κόμματος με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, η οποία πάντως εκλογικά δεν πάει καλά – το 32% του ΣΥΡΙΖΑ είναι μακρινό όνειρο για τα περισσότερα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα. Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να συμμετέχει ως παρατηρητής και στο ΕΣΚ, καθώς είναι ήδη παρατηρητής στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι είναι ήδη σημαντική επιτυχία ότι ο Αλέξης Τσίπρας συμμετέχει παρότι πλέον δεν είναι πρωθυπουργός και παρά τις προσπάθειες του ΚΙΝΑΛ να μην καλείται – είναι μία ακόμη πολιτική νίκη επί του ΚΙΝΑΛ. Σημειώνεται ότι πρόεδρος στο ΕΣΚ είναι ο Βούλγαρος ευρωβουλευτής Σεργκέι Στανίσεφ, οπότε μάλλον βλέπω τον ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη να αναλαμβάνει σημαντικό ρόλο στο έργο!

Αντιρρησίες συνείδησης στο Μαξίμου!

Αντιρρησίες συνείδησης «φιλοξενεί» ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μαξίμου! Η αποκάλυψη ότι επί κυβέρνησης ΝΔ εργάζονται αντιρρησίες συνείδησης στο κυβερνητικό κέντρο προήλθε από τη… Διαύγεια. Εκεί δεσμεύεται πίστωση ύψους 3.000 ευρώ για αμοιβές αντιρρησιών συνείδησης που εκπληρώνουν εναλλακτική πολιτική και κοινωνική υπηρεσία στις υπηρεσίες της προεδρίας της κυβέρνησης για το έτος 2020. Σημειώνεται ότι οι αντιρρησίες συνείδησης δικαιούνται από τον οργανισμό στον οποίο υπηρετούν αντίτιμο τροφής και στέγης που φτάνει τα 223 ευρώ τον μήνα.

Διπλοβάρδιες;

Να ρωτήσω γιατί ο απεσταλμένος της ΕΡΤ στις ΗΠΑ Γιάννης Τρουπής σχολίαζε και μετέφραζε απευθείας για τον Σκάι όσα λέγονταν στη συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ στον Λευκό Οίκο; Ηταν μάλιστα τόσο φανερή η συνεργασία που η παρουσιάστρια του δελτίου του Σκάι Σία Κοσιώνη είπε στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ: «Γιάννη, μετακινήσου όπου μπορείς. Εμείς την κάμερα την έχουμε ανοιχτή»! Εμείς μείναμε με τα μάτια ανοιχτά όταν την ακούσαμε!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter