Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Υπουργείο Οικονομικών

Πληρώθηκαν 118,4 εκατ. ευρώ σε συντάξεις και επιστροφές φόρου τον Μάρτιο

Στα 118,4 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι πληρωμές του Δημοσίου τον Μάρτιο σε ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του, όπως οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης και εκκρεμείς επιστροφές φόρων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τον Μάρτιο, το υπόλοιπο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων διαμορφωνόταν σε 3,4 δισ. ευρώ.

Όπως είναι γνωστό, ο προγραμματισμός της ΑΑΔΕ είναι ότι στο τέλος Αυγούστου δεν θα υπάρχει καμία αίτηση επιστροφής φόρου με εκκρεμότητα άνω των 90 ημερών, ενώ αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών έχουν σημειώσει ότι στόχος είναι ο μηδενισμός του συνόλου των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου εντός του καλοκαιριού.

Η πορεία συρρίκνωσης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων και η απρόσκοπτη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε πανελλαδικό επίπεδο αποτελούν τα κριτήρια αποδέσμευσης της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ εντός Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.