Πλησίασε το θαύμα ο Ολυμπιακός στο Λονδίνο

Πλησίασε το θαύμα ο Ολυμπιακός στο Λονδίνο

Χρυσή ευκαιρία να πετύχει τη νίκη που θα του άνοιγε την πόρτα της νοκ-άουτ φάσης του Champions League έχασε στο Λονδίνο ο εξαιρετικός, για ένα ημίχρονο Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατόρθωσαν να κρατήσουν το 0-2 του πρώτου εικοσαλέπτου απέναντι στην περυσινή φιναλίστ Τότεναμ, οπότε επιστρέφουν στην Ελλάδα με άδεια χέρια και ένα βαρύ 4-2 στις αποσκευές τους.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός διατηρεί αμείωτες τις ελπίδες του για την 3η θέση του Ομίλου, που οδηγεί στο Εuropa League, αφού του αρκεί να νικήσει τον Ερυθρό Αστέρα γηπεδούχος, στο τελευταίο παιχνίδι του.

Με τη συμπαράσταση 4.000 οπαδών του που μετέτρεψαν το εκπληκτικό γήπεδο της Τότεναμ σε …Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο σαν καμικάζι και άνοιξε το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό, με υπέροχο γωνιακό σουτ του Ελ Αραμπί από 25 μέτρα.

Πριν η αμυντικά ευάλωτη Τότεναμ συνέλθει, οι Πειραιώτες πέτυχαν δεύτερο γκολ, με τον Ρουμπέν Σεμέδο που πετάχτηκε ανάμεσα σε τέσσερις αντιπάλους και έσπρωξε τη μπάλα στη δίχτυα μετά από κόρνερ και γύρισμα του Γκιγιέρμε (19’).

Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν ακίνδυνοι παρά τη γρήγορη διορθωτική κίνηση του Ζοζέ Μουρίνιο με την είσοδο του Έρικσεν στο 29’, αλλά ο Ολυμπιακός τους έκανε δώρο ένα γκολ στις καθυστερήσεις του α’ ημίχρονου, ενώ ως τότε αμυνόταν σωστά και προσεκτικά.

Το σχολικού επιπέδου λάθος του Μεριά έφερε τον Ντέλε Άλι φάτσα με το τέρμα από απόσταση 2 μέτρων και ο διεθνής Άγγλος μείωσε σε 1-2 χωρίς δυσκολία.

Αυτό το γκολ άλλαξε τη δυναμική του αγώνα και ο Χάρι Κέιν ισοφάρισε στο 50’, μετά από έξυπνη ενέργεια και ασίστ του Λούκας Μόουρα.

Ο Ολυμπιακός ανέβηκε δίχως να πανικοβληθεί μετά το 2-2 και πίεσε για ένα δεκάλεπτο, αλλά δεν μπόρεσε να φτιάξει φάσεις, ενώ προδόθηκε και από τις δυνάμεις του.

Η Τότεναμ πλησίασε στο γκολ με φάουλ του Έρικσεν στο 69’ και πήρε προβάδισμα στο 72’, με διαγώνιο βολέ του Ιβοριανού οπισθοφύλακα Σερζ Οριέ, από πάσα του κορυφαίου Άλι (3-2). Ο Κέιν σφράγισε τη νίκη των Άγγλων με κεφαλιά στο 77’.

Έτσι, το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του Μουρίνιο με την Τότεναμ ολοκληρώθηκε με χαμόγελα. Οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς χειροκροτήθηκαν από τους Έλληνες φιλάθλους παρά την ήττα.

O Boύλγαρος διαιτητής Καμπάκοφ έδειξε κίτρινη κάρτα στους Σεμέδο (39’), Αλντερβέιρελντ (61’), Μπουχαλάκη (68’), Τσιμίκα (70’), Ποντένσε (76’).

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γκαζανίγκα, Οριέ, Ρόουζ, Σάντσες, Αλντερβέιρελντ, Ντάιερ (29` Ερικσεν), Ουίνκς, Άλι (82’ Ντομπελέ), Κέιν, Λούκας (61’ Σισοκό), Σον.

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Καμαρά, Μπουχαλάκης (74’ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί (85’ Γκερέρο), Μασούρας, Ποντένσε (78’ Ραντζέλοβιτς), Γκιγιέρμε.

Στο άλλο ματς της 5ης αγωνιστικής για τον ίδιο Όμιλο, η Μπάγερν νίκησε στο Βελιγράδι τον Ερυθρό Αστέρα με 5-0 και εξασφάλισε την πρωτιά. Ο Πολωνός Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι πέτυχε προσωπικό «καρέ» στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ σκόραραν και οι Γκορέτσκα (14’), Τολισό (89’). 

Η βαθμολογία: Μπάγερν 15, Τότεναμ 10, Ερ.Αστέρας 3, Ολυμπιακός 1.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με τους αγώνες Ολυμπιακού-Ερυθρού Αστέρα και Μπάγερν-Τότεναμ.

Στο ντέρμπι της βραδιάς στο Champions League, η Παρί Σεν Ζερμέν ισοφάρισε τη Ρεάλ στο τελευταίο δεκάλεπτο με σκόρερς τους Μπαπέ (81’), Σαραμπια (83’) και έφυγε από τη Μαδρίτη με 2-2 (Μπενζεμά 17’, 79’). Η Γιουβέντους κέρδισε το άλλο ντέρμπι, με θύμα την Ατλέτικο Μαδρίτης: 1-0, με γκολ του Ντιμπάλα στο 45’.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter