Στροφή 180 μοιρών για το Oruc Reis – Συνεχίζει να κινείται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Στροφή 180 μοιρών για το Oruc Reis – Συνεχίζει να κινείται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Το μεσημέρι της Παρασκευής το τουρκικό ερευνιτικό πλοίο Oruc Reis αφού πλησίασε το όριο του 28ου μεσημβρινού έκανε στροφή 180 μοιρών και συνεχίζει την πορεία του εντός της περιοχής της navtex που έχει εκδώσει η Τουρκία

Το τουρκικό ερευνητικό συνοδεύεται από πλοία του τουρκικού πολεμικού στόλου ενώ παρακολουθούνται από τα ελληνικά πολεμικά σκάφη.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι το Oruc Reis θα παραμείνει στην περιοχή έως τις 23 Αυγούστου.


Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας βρέθηκε την Πέμπτη στο Ισραήλ όπου είχε εκτενείς συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι και πριν μεταβεί στη Βιέννη, όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ. για την τουρκική παραβατικότητα.

Από την πλευρά του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αμφισβήτησε εκ νέου την ελληνική υφαλοκρηπίδα και την «ελληνικότητα» του Καστελόριζου και διεμήνυσε ότι το Oruc Reis θα συνεχίσει απτόητο να πλέει στο Αιγαίο μέχρι τις 23 Αυγούστου. 

Επιτέθηκε στον πρόεδρο Μακρόν ενώ παράλληλα ζήτησε διάλογο με την Ελλάδα και είχε συνομιλία με την Ανγκελα Μέρκελ και τον Ζοζέπ Μπορέλ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter