Πληθαίνουν οι φωνές που μιλούν για lockdown στην Αττική

Πληθαίνουν οι φωνές που μιλούν για lockdown στην Αττική

Τον κώδωνα του κινδύνου για την Αττική, κρούουν λοιμωξιολόγοι και νοσοκομειακοί γιατροί λόγω της συνεχής αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, επισημαίνοντας ότι ένα lockdown πιθανότατα να είναι αναπόφευκτο. 

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, μιλώντας στο Open TV, τόνισε ότι «η επιδημία πήρε μία απότομη ανοδική πορεία» και πρόσθεσε ότι είμαστε «ένα βήμα πριν από το lockdown».

Ο λοιμωξιολόγος, μάλιστα, ανέφερε ότι «έχουμε μεγάλη διασπορά του ιού» και πρόσθεσε ότι «η Αττική είναι πιο κοντά σε λήψη νέων μέτρων», προεξάρχουσας της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

«Ενδεχομένως θα ληφθούν περιορισμοί στην κυκλοφορία στην Αττική» δήλωσε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε ότι «η κατάσταση δεν είναι καλή. Τα σχολεία είναι το τελευταίο που θα φτάσουμε. Θα προτιμούσα να λειτουργούν κανονικά».

Τέλος, έκανε έκκληση στους ηλικιωμένους και κυρίως στους παππούδες και τις γιαγιάδες «να μην αγκαλιάζετε τα παιδιά», τονίζοντας για μία ακόμα φορά ότι «είναι στο τραπέζι το οριζόντιο lockdown».

Παγώνη: Με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων εννοείται το lockdown στην Αττική

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε σε δηλώσεις το πρωί της Παρασκευής και η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, τόνισε πως η πρώτη εβδομάδα δεν πήγε καλά ενώ αναφερόμενη στην εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού δήλωσε ότι «με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων εννοείται το lockdown στην Αττική».

«Είναι λογικό να έχουμε 15 μέρες lockdown στην Αττική», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε αυτό θα καθοριστεί από τρεις παράγοντες οι οποίοι είναι, ο αριθμός των κρουσμάτων, ο αριθμός νοσηλευομένωνκαι ο αριθμός των διασωληνωμένων.

«Αν αυτές οι τρεις παράμετροι συνεχίσουν να έχουν ανοδική τάση, τα πράγματα είναι δύσκολα και θα ληφθούν άμεσα μέτρα», πρόσθεσε. Επιβαρυντικός παράγοντας όπως υπενθύμισε οι γρίπες που αναμένονται να ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter