Πλήθος κόσμου και αδιαχώρητο σε παραλίες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης! (Photos)

Πλήθος κόσμου και αδιαχώρητο σε παραλίες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης! (Photos)

Πλήθος κόσμου έσπευσε να κατακλύσει τις παραλίες που βρίσκονται κοντά στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, εκμεταλλευόμενοι το επίσημο άνοιγμά τους από την Πολιτεία αλλά και το κύμα καύσωνα που ήδη σαρώνει τη χώρα με “σαραντάρια”.  

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τη παραλία Ποταμός της Επανωμής Θεσσαλονίκης όπου πάρα πολλοί Θεσσαλονικείς έσπευσαν να κάνουν το μπάνιο τους χωρίς ωστόσο να τηρείται καμία από τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις, αν κρίνουμε από τις εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός. 

Οργανωμένες πλαζ

Οι εικόνες από οργανωμένες πλαζ είναι κάπως καλύτερες καθώς ο κόσμος καταλαμβάνει μόνο τις προβλεπόμενες ξαπλώστρες σε μια προσπάθεια να τηρηθούν κι εκεί οι αποστάσεις. Ωστόσο μέσα στην θάλασσα η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. 

Οι προβλεπόμενοι κανόνες

Συγκεκριμένα, σε ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες, ο μέγιστος αριθμός λουόμενων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000 τ.μ., και είναι υποχρεωτική η καταγραφή του αριθμού των παρευρισκόμενων.

Όσον αφορά στην απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες, η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών, ορίζεται στα 4 μέτρα, ενώ ορίζεται και η ελάχιστη απόσταση ενός μέτρου μεταξύ της περιμέτρου του σκιάστρου των δύο ομπρελών.

Σχετικά με τις ξαπλώστρες, επιτρέπονται μέχρι 2 ξαπλώστρες ανά ομπρέλα, με εξαίρεση τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα. Επιπλέον, δύο ξαπλώστρες που βρίσκονται σε διαφορετικές ομπρέλες, πρέπει να απέχουν η μία από την άλλη τουλάχιστον 1,5 μέτρο.

Βέβαια το ερώτημα είναι σε μη οργανωμένες παραλίες τι συμβαίνει…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter