Πλημμύρες: Μπαλάκι οι ευθύνες για το σπάσιμο του φράγματος που έπνιξε τον Παλαμά (Video)

Πλημμύρες: Μπαλάκι οι ευθύνες για το σπάσιμο του φράγματος που έπνιξε τον Παλαμά (Video)
Πηγή: Facebook

Αποκαλυπτικά του αλαλούμ της Πολιτικής Προστασίας είναι όσα καταγγέλουν κάτοικοι και βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ενα από τα πιο εξοργιστικά είναι το ποιος και γιατί έσπασε το ανάχωμα στον ποταμή Καλέντζη και έστειλε τα νερά της πλημμύρας προς την κωμόπολη του Παλαμά.

Όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του ALPHA, το βράδυ της πρώτης νύχτας της κακοκαιρίας Daniel, ένας χωματουργός με το σκαπτικό του μηχάνημα, που ήταν σε επιφυλακή δίπλα στο ανάχωμα, το άνοιξε και άλλαξε τη ροή του νερού.

Δημοσιογράφος του σταθμού ρώτησε τον χειριστή του εκσκαφέα ποιος του έδωσε εντολή να επιχειρήσει και είπε «αυτός που με μισθώνει», εννοώντας την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

«Ναι, μου δόθηκε η εντολή να κάνω παρέμβαση. Η εντολή μου δόθηκε από εκεί που είμαι μισθωμένος. Εμάς μας καλεί για επιφυλακή η Περιφέρεια. Σας είπα από που είμαστε καθοδηγούμενοι. Έγινε κάποια ελεγχόμενη τομή…», ανέφερε.

Ομως ο αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Νούσιος, αρνήθηκε πως έδωσε οποιαδήποτε άδεια για να ανοιχτεί το ανάχωμα, τονίζοντας πως δεν γνωρίζει ποιος το έκανε.

Αυτός είναι ο λόγος που βυθίστηκε κάτω από τόνους νερού ο Παλαμάς, καταγγέλλουν οι κάτοικοι του χωριού στην ίδια εκπομπή του APHA.

Οι διάλογοι του επιτελικού χάους

Δημοσιογράφος: Σας δόθηκε εντολή να κάνετε παρεμβάσεις σε ανάχωμα;

-Ναι μου δόθηκε η εντολή να κάνω παρέμβαση.

Δημοσιογράφος: Από ποιον σας δόθηκε αυτή η εντολή;

-Εντάξει, τώρα αυτά είναι, αυτά είναι… Από εκεί που είμαι μισθωμένος.

Δημοσιογράφος: Από τον κ. Νούσιο δηλαδή; Από την αντιπεριφέρεια;

-Ακούστε με. Εμείς πάντοτε μας καλεί, μας επιτάσσει η Περιφέρεια για επιφυλακή. Από εκεί παίρνουμε και τις εντολές μας.

Δημοσιογράφος: Άρα η περιφέρεια σας έδωσε την εντολή, μου λέτε, να ανοίξετε αυτό το ανάχωμα, να σπάσετε αυτό το ανάχωμα;

-Εγώ σας είπα ακριβώς τι γίνεται και από πού παίρνουμε τις εντολές μας και από πού είμαστε καθοδηγούμενοι.

Δημοσιογράφος: Άρα όντως έγινε άνοιγμα τρύπας σε αυτό το ανάχωμα για να παροχετευτούνε νερά.

-Έγινε κάποια ελεγχόμενη τομή…

Ο αντιπεριφερειάρχης… δεν γνωρίζει

Ο ιδιοκτήτης της τσάπας υποστηρίζει ότι πήρε εντολή από την Περιφέρεια, όμως ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Νούσιος αρνείται τα πάντα…

Κώστας Νούσιος: Ουδέποτε έδωσα εντολή για να ανοιχτεί το ανάχωμα στον ποταμό Καλέντζη. Ουδέποτε. Εμένα μου ζήτησαν απλά ένα μηχάνημα. Ανάμεσα στα 30 μηχανήματα που έδωσα εκείνο το βράδυ σε όλα τα χωριά μου ζήτησαν ένα μηχάνημα.

Δημοσιογράφος: Το ανάχωμα ποιος το άνοιξε δηλαδή;

Κώστας Νούσιος: Δε γνωρίζω. Εγώ δεν έδωσα εντολή πάντως. Εγώ ουδέποτε έδωσα εντολή να σπάσει το ανάχωμα στον Κοσκινά.

Δημοσιογράφος: Και ποιος το έσπασε το ανάχωμα;

Κώστας Νούσιος: Δεν γνωρίζω.

Ο ιδιοκτήτης της τσάπας αρνείται να πει ακόμη και το όνομα του Αντιπεριφερειάρχη και ο Κώστας Νούσιος αρνείται ότι έδωσε εντολή. Όμως μια ανάρτηση στο facebook από την ημέρα πριν την καταστροφή έχει ξεσηκώσει τους κατοίκους αφού τους εμφανίζει να βρίσκονται μαζί στο σημείο.

Μπαλάκι οι ευθύνες

Ο Αντιπεριφερειάρχης επιμένει ότι δεν έδωσε εντολή, χωρίς να γνωρίζει ακόμα, μια εβδομάδα μετά τις καταστροφές ποιος άνοιξε το σκάμμα.

Δημοσιογράφος: Εγώ γνωρίζω από το ρεπορτάζ που έχω κάνει ότι στο σημείο βρισκόταν μηχάνημα μισθωμένο από εσάς, το οποίο ήταν εκεί καθ’ όλη την διάρκεια του φαινομένου και λίγη ώρα αργότερα το μηχάνημα αυτό, και υπάρχουν φωτογραφίες γι’ αυτό, έκανε τη συγκεκριμένη διατομή. Εσείς λέτε ότι δε δώσατε εντολή.

Αντιπεριφερειάρχης: Με ρωτήσατε αν έδωσα εντολή και σας είπα ότι δεν έδωσα εντολή να κοπεί το ανάχωμα. Εμένα μου ζητήθηκε ένα μηχάνημα για να βοηθήσει την περιοχή.

Δημοσιογράφος: Άρα την εντολή την έδωσε κάποιος άλλος ή αυτοβούλως προχώρησε ο χειριστής του μηχανήματος σ’ αυτή την κίνηση.

Αντιπεριφερειάρχης: Αυτοβούλως ο χειριστής αποκλείεται. Αυτοβούλως ο χειριστής αποκλείεται.

Διαβάστε επίσης: Έρευνα μετά τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία διέταξε ο Άρειος Πάγος – Στο «μικροσκόπιο» Αγοραστός-Μπέος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter