Πλημμύρες πλήττουν το Βιετνάμ – 8 νεκροί, καταστράφηκαν σπίτια και καλλιέργειες

Πλημμύρες πλήττουν το Βιετνάμ – 8 νεκροί, καταστράφηκαν σπίτια και καλλιέργειες

Οκτώ άτομα βρήκαν το θάνατο στις ξαφνικές πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο Βιετνάμ. Από τις αρχές Αυγούστου η χώρα πλήττεται από ισχυρές καταιγίδες, αφού προηγουμένως γνώρισε επί μήνες παρατεταμένα κύματα καύσωνα και ξηρασία.

Στο βόρειο τμήμα του Βιετνάμ, οκτώ άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους την περασμένη εβδομάδα στις ορεινές επαρχίες Γεν Μπάι, Λάι Σο, Σον Λα και Θάι Νγκουγέν.

Οι καταιγίδες προκάλεσαν ζημιές σε εκατοντάδες σπίτια και κατέστρεψαν καλλιέργειες, ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας της η βιετναμική υπηρεσία ελέγχου των καταστροφών.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν φωτογραφίες σπιτιών που έχουν παρασυρθεί από χειμάρρους λάσπης, αποκλεισμένων ή κατεστραμμένων δρόμων και ξεριζωμένων δένδρων. Η πρόσβαση σε χωριά στα βουνά έχει διακοπεί.

Τον Ιούλιο, κατολισθήσεις είχαν ήδη σημειωθεί στις κεντρικές περιοχές της χώρας. Στην πόλη Ντάλατ, στα υψίπεδα, τρεις αστυνομικοί κι ένας πολίτης σκοτώθηκαν όταν αστυνομικό τμήμα θάφτηκε κάτω από τη λάσπη.

Τα υψίπεδα στο κεντρικό και το νότιο Βιετνάμ κατέγραψαν 5% ως 10% περισσότερη βροχή από το σύνηθες από την αρχή της περιόδου των βροχών το Μάιο, σύμφωνα με τις αρχές.

Στο βόρειο Βιετνάμ, θερμοκρασίες ρεκόρ και άνευ προηγουμένου ξηρασία το Μάιο και τον Ιούνιο προκάλεσαν επανειλημμένες ξαφνικές διακοπές της ηλεκτροδότησης σε πολυάριθμες τοπικές και ξένες βιοτεχνίες που είναι εγκατστημένες στην περιοχή αυτή.

Οι καλλιέργειες επλήγησαν επίσης σοβαρά. Πέρυσι 175 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από φυσικές καταστροφές στο Βιετνάμ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter