Πλημμύρες: Πρώτες μηνύσεις από κάτοικους της Φαρκαδώνας – Καταγγελία για το σπάσιμο του φράγματος Επινέα

Πλημμύρες: Πρώτες μηνύσεις από κάτοικους της Φαρκαδώνας – Καταγγελία για το σπάσιμο του φράγματος Επινέα
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Κάτοικοι της Φαρκαδόνας απευθύνονται στη Δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου, για την καταστροφή των περουσιών τους, μετά την τραγωδία από την κακοκαιρία Daniel.

Τριάντα κάτοικοι κατέθεσαν ομαδική μήνυση καταγγέλλοντας ότι το φράγμα του Ενιπέα έσπασε εσκεμμένα, και οδήγησε τεράστιες ποσότητες νερού στο χωριό τους. Η μήνυση να στρέφεται κατά όλων των αρμοδίων τοπικών Αρχών και εναντίον του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ο δικηγόρος των εναγόντων κατηγόρησε ευθέως την τοπική αυτοδιοίκηση ότι έσπασε το φράγμα του ποταμού προκειμένου να σωθεί η Καρδίτσα από τα ορμητικά νερά και αυτά στράφηκαν και έπνιξαν τα γύρω χωριά.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος Γιώργος Μπαρτζώκης στράφηκε και κατά Βασίλη Κικίλια. «Ελαβα την εξουσιοδότηση από κατοίκους της Φαρκαδόνας, από περίπου 30 κατοίκους που θα καταθέσουν και ως μάρτυρες, οι οποίοι κατηγορούν κάποιους που πήγαν και χτύπησαν το ανάχωμα του Ενιπέα σε δυο σημεία -υπάρχουν αντίστοιχες φωτογραφίες που θα παραδώσουμε στις δικαστικές Αρχές. Τώρα ερευνάται ποιος πήγε σε αυτές τις δύο περιοχές και ποιος έδωσε την εντολή. Το πιο πιθανό είναι ότι μιλάμε για μία επικοινωνία της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής -που ερευνάμε και εμείς σε ποιον βαθμό εμπλέκεται με τον κ. Κικίλια», είπε.

Σε ερώτηση εάν προστατεύτηκαν οι πόλεις και τα χωριά αφέθηκαν αβοήθητα ο κ. Μπαρτζώκης είπε «αυτό εννοούμε. Και μάλιστα δεν έγινε μόνο σε αυτή την περιοχή, έγινε δυστυχώς και στο φράγμα της Γυρτώνης στη Λάρισα». Υποστήριξε ακόμη ότι υπάρχουν φωτογραφίες από τα σπασμένα σημεία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter