Πλημμύρες: Πρώτο μέλημα του Μητσοτάκη πώς θα μοιράσει λεφτά σε εταιρείες

Πλημμύρες: Πρώτο μέλημα του Μητσοτάκη πώς θα μοιράσει λεφτά σε εταιρείες
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Προκλητικός, για άλλη μια φορά μετά από καταστροφή, εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού στη σύσκεψη που έγινε στην Καρδίτσα με δημάρχους των περιοχών που πλημμύρισαν από την κακοκαιρία Daniel υποσχέθηκε μια νέα «πίτα» για μοίρασμα σε κατασκευαστικές εταιρείες, ενώ δεν υπάρχει ακόμη ούτε απολογισμός των ζημιών ούτε σχέδιο για αντιπλημμυρικά έργα.

«Θα πρέπει τώρα να επιστρατεύσουμε ουσιαστικά όλες τις κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας, όλες τις μεγάλες, να μοιράσουμε τα έργα τα οποία πρέπει να γίνουν και γρήγορα να κινηθούμε», είπε ο πρωθυπουργός δείχνοντας ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι πώς θα ικανοποιήσει «πελάτες» παρά πώς θα λύσει υπαρκτά προβλήματα και πολύ περισσότερο πώς θα προνοήσει για τις καταστροφές ακούγοντας τους επιστήμονες, που προειδοποιούσαν για την καταιγίδα ή την Κομισιόν που κινεί νομική διαδικασία κατά της Ελλάδας επειδή δεν συμμορφώθηκε σε οδηγία για αντιπλημμυρικά έργα, όπως αποκάλυψε το documentonews.gr

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη: Η Ελλάδα στο «σκαμνί» της ΕΕ από τον Φεβρουάριο 2022 για τα αντιπλημμυρικά που δεν έκανε

Αντί να ζητήσει συγγνώμη για τις υποσχέσεις που έδωσε μετά το πέρασμα του της κακοκαιρίας «Ιανός» για αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε το αντίθετο. «Η περίπτωση του “Ιανού” ήταν νομίζω ενδεικτική. Δούλεψε καλά το μοντέλο αυτό, με μία μεγάλη κεντρική εργολαβία η οποία έκανε παρέμβαση», είπε ο πρωθυπουργός προκαλώντας την κοινή λογική.

Πώς ακριβώς δούλεψε καλά η κεντρική εργολαβία και υπάρχουν έργα που δεν έχουν τελειώσει ακόμη, δεν το εξήγησε Ούτε για τα «αντιπλημμυρικά» που απέτυχαν μίλησε. Οπως αυτά που έγιναν στην γέφυρα του Ξηριά, που εγκαινιάστηκε το 2020, και κατάρρευσε,

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αναλαμβάνει καμιά ευθύνη για τον Γολγοθά, που περνάνε και θα περάσουν οι πλημμυροπαθείς. Αντί γι αυτό είπε ότι «η ελληνική οικονομία είναι πια αρκετά ισχυρή για να μπορεί να αντέξει μία τέτοια καταστροφή». Δεν είπε, επειδή δεν ξέρει, επειδή κανείς δεν ξέρει, πόσο θα κοστίσει την ελληνική οικονομία η καταστροφή της πιο παραγωγικής αγροτικής περιοχής της χώρας. Ούτε πώς θα ζήσουν οι άνθρωποι που είδαν όλο το βιος τους, σπίτια, εργαλεία, καλλιέργειες και παραγωγικά ζώα να καταστρέφονται.

Απλώς έκλεισε το μάτι σε εταιρείες και δήμαρχους πως θα μοιράσει λεφτά. Επειδή αντί για στήριξη πλημμυροπαθών ψάχνει για στήριξη του ίδιου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter