Πλημμύρες: Τα νεκρά ζώα απειλούν ολόκληρη τη Θεσσαλία – Σκληρές εικόνες

Πλημμύρες: Τα νεκρά ζώα απειλούν ολόκληρη τη Θεσσαλία – Σκληρές εικόνες
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Συνεχώς γίνονται προειδοποιήσεις από τους ειδικούς για την υγειονομική βόμβα στη Θεσσαλία από τις δεκάδες χιλιάδες νεκρά ζώα που σαπίζουν στην περιοχή.

Η κυβέρνηση καθησυχάζει και δίνει δήθεν οδηγίες, αλλά η κατάσταση είναι αφόρητη και οι πολίτες καταγγέλουν ότι αντί να γίνεται η οργανωμένη ταφή ή καύση, που έχει υποσχεθεί το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας δεν υπάρχουν συνεργεία.

Νεκρά ζώα κείτονται ακόμη και σε δρόμους χωριών που επλήγησαν. Οι ευθύνες για τη διαχείριση του ζητήματος γίνονται μπαλάκι που πετάνε ο ένας στον άλλον – από την κεντρική διοίκηση στην Περιφέρεια και αντίστροφα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, έχουν δηλωθεί νεκρά σχεδόν 113.000 νεκρά ζώα. Πρόκειται για 49.050 αιγοπρόβατα, 19.295 χοίροι, 4.186 βοοειδή και 40.330 πτηνά.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία επίσης έχουν ταφεί ή καεί 21.906 αιγοπρόβατα, 6.800 χοιρινά, 20 βοοειδή και 23.300 πτηνά.

Το χειρότερο είναι ότι κάποιοι ξεφορτώνονται νεκρά ζώα πετώντας τα σε χωματερές ή σε πρόχειρους τάφους ακόμη και κοντά σε ποτάμια ή υδραγωγεία, πράγμα που πολλαπλασιάζει τους υγιειονομικούς κινδύνους αντί να τους μειώνει.

Τα υπόλοιπα σαπίζουν στην περιοχή. Οι φωτογραφίες είναι σκληρές αλλά αποκαλυπτικές:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter