Πλημμύρες Θεσσαλία: 50 μέρες τα ζώα σαπίζουν στα μαντριά καταγγέλλει κάτοικος στο documentonews.gr

Πλημμύρες Θεσσαλία: 50 μέρες τα ζώα σαπίζουν στα μαντριά καταγγέλλει κάτοικος στο documentonews.gr

Σχεδόν πενήντα μέρες μετά την τραγωδία που υπέστησαν οι κτηνοτρόφοι στη Θεσσαλία, η κατάσταση με τα νεκρά ζώα που στοιβάζονται στα μαντριά της περιοχής, παραμένει ίδια. Οι εκλογές άλλωστε τελείωσαν, οπότε ο κ. Αγοραστός δεν έχει λόγο να επιδείξει ενδιαφέρον για όσα συμβαίνουν, επιβεβαιώνοντας έτσι την αδιαφορία της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως καταγγέλλει στο documentonews.gr, ο Μάριος Δήμας, πολιτικός μηχανικός, γιος οικογένειας κτηνοτρόφων, μέχρι και σήμερα δεν έχει καταφέρει να βγάλει άκρη για τα εκατοντάδες ζώα της οικογένειάς του που βρίσκονται σε προχωρημένη αποσύνθεση, δημιουργώντας ένα απίστευτα ανθυγιεινό περιβάλλον.

Σε συνεχή επικοινωνία που είχε ο κ. Δήμας με την Κτηνιατρική Λάρισας του διαμήνυαν πως το αίτημά του έχει καταχωρηθεί και πρόκειται να ενημερωθούν τα αρμόδια συνεργεία περισυλλογής. Λίγες μέρες αργότερα, όταν προσπάθησε εκ νέου να επικοινωνήσει, του είπαν πως τα συνεργεία έχουν φύγει από την περιοχή και πως δεν υπάρχει κάποιος που μαζεύει πλέον τα ζώα.

Το documentonews.gr επικοινώνησε με την Κτηνιατρική Λάρισας, η οποία απάντησε πως τα αιτήματα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα. Το ερώτημα είναι πόσες μέρες πρέπει να περιμένουν οι απελπισμένοι, πλέον, κάτοικοι της περιοχής, για να μαζευτούν τα άτυχα ζώα που σαπίζουν στα μαντριά τους.

Η εταιρία «KAFSIS», που ως ιδιώτης έχει αναλάβει την περισυλλογή νεκρών ζώων μας εξήγησε πως το πρόγραμμα περισυλλογής νεκρών ζώων υπάρχει από το 2021 και εν όψει της κακοκαιρίας Daniel συστάθηκε ένα έκτακτο πρόγραμμα για την περισυλλογή των νεκρών ζώων από τις πλημμύρες. Όπως μας ενημέρωσε η εταιρία το έκτακτο αυτό πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί αυτή την στιγμή και δεν προβλέπεται κάποια νέα κινητοποίηση εάν δεν υπάρξει νέα εντολή από την Περιφέρεια.

Συμπερασματικά, οι αρμόδιοι φορείς είτε δεν γνωρίζουν είτε είναι ανήμποροι να επέμβουν λόγω συνθηκών. Ως εκ τούτου οι κάτοικοι της περιοχής έχουν μείνει έκθετοι της κρατικής αδιαφορίας, με χιλιάδες ζώα να σαπίζουν λίγο μακριά από το σπίτι τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter