Πλημμύρες Θεσσαλία: Παραδοχή Αγοραστού για μυστική αλληλογραφία με Καραμανλή για τα αντιπλημμυρικά

Πλημμύρες Θεσσαλία: Παραδοχή Αγοραστού για μυστική αλληλογραφία με Καραμανλή για τα αντιπλημμυρικά

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, παραδέχθηκε στον «αέρα» του Open TV ότι από το 2021 είχε ανοίξει «υπόγειο» δίαυλο επικοινωνίας με  τον τότε υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, σχετικά με τα αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλία.

«Έχετε στείλει εσείς επιστολή στον Κώστα Αχ. Καραμανλή;», ρώτησε τον Κώστα Αγοραστό ο δημοσιογράφος του Οpen TV, Παναγιώτης Στάθης, λαμβάνοντας την εξής απάντηση: «Πάντα πιέζουμε για να προχωράμε γρήγορα τα έργα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας».

Η αποκάλυψη της μυστικής αλληλογραφίας έγινε από τον τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα σε τηλεοπτική συνέντευξή του αλλά και μέσω παρεμβάσεων στα social media. «Να μάθουμε και εμείς αν ο κ. Αγοραστός ήξερε, αν έμεινε άπραγος, ή αν προειδοποίησε και ο κ. Μητσοτάκης τον αγνόησε», είχε επισημάνει χαρακτηριστικά.

«Να δοθεί στη δημοσιότητα η αλληλογραφία Αγοραστού – Καραμανλή»

Σε δήλωσή του, ο Νίκος Παππάς ζητά να δοθεί στη δημοσιότητα η μυστική αλληλογραφία του Περιφερειάρχη με τον πρώην υπουργό Μεταφορών, επισημαίνοντας ότι οι πολίτες της πολύπαθης Θεσσαλίας έχουν το δικαίωμα να μάθουν εάν ανταποκρίθηκε ο τότε υπουργός και εάν οι εν λόγω επιστολές «είναι η συγκολλητική ουσία των συνυπεύθυνων της καταστροφής στη Θεσσαλία, των κυρίων Αγοραστού και Μητσοτάκη».

Αναλυτικά η δήλωση Παππά

«Ο Αγοραστός παραδέχθηκε αλληλογραφία με τον Καραμανλή για τα αντιπλημμυρικά. Να δοθεί στη δημοσιότητα για να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι της καταστροφής και η συγκολλητική ουσία Αγοραστού – Μητσοτάκη

Από την επομένη του αʼ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ρωτάμε (σ.σ.: δείτε το βίντεο) πως και γιατί ο κ. Μητσοτάκης πέρασε από τη σχεδόν άρνηση παροχής χρίσματος στον κ. Αγοραστό, στη χλιαρή του στήριξη και τελικά στην υιοθέτησή του, η οποία κορυφώθηκε με τους χυδαίους εκβιασμούς των υπουργών της Ν.Δ. προς τους πολίτες της Θεσσαλίας.

Εδώ και τέσσερις ημέρες ζητάμε να αποκαλύψουν οι κύριοι Αγοραστός, Μητσοτάκης και Καραμανλής αν είχαν συζητήσει τα προηγούμενα χρόνια για την κατάσταση των αντιπλημμυρικών έργων στη Θεσσαλία. Αν υπήρχε αλληλογραφία.

Σήμερα ο κ. Αγοραστός παραδέχθηκε την ύπαρξη της (σ.σ.: δείτε το βίντεο).

Οι επιστολές πρέπει να δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα. Πριν από τον βʼ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Για να δούμε αν ανταποκρίθηκε ο κ. Καραμανλής ή όχι. Αν άργησε, αν έχει ευθύνη. Και αν αυτές οι επιστολές είναι η συγκολλητική ουσία των συνυπεύθυνων της καταστροφής στη Θεσσαλία, των κυρίων Αγοραστού και Μητσοτάκη.

Ο λαός της Θεσσαλίας αξιώνει απαντήσεις. Μια περιοχή (ξανα)πνίγηκε και η δεξιά του Μητσοτάκη «πνίγει» τον τόπο στις πολιτικές συναλλαγές και στην ομερτά».

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter