Πλήρης αδιαφορία από τον Άδωνη για το λουκέτο στην εστίαση: «Απεργούν χωρίς λόγο, ε κλείστε τα!»

Πλήρης αδιαφορία από τον Άδωνη για το λουκέτο στην εστίαση: «Απεργούν χωρίς λόγο, ε κλείστε τα!»

Την αδιαφορία του απέναντί στις κινητοποιήσεις των καταστηματαρχών στην εστίαση δείχνει ο Άδωνης Γεωργιάδης ο οποίος δε φαίνεται να συγκινείται από τη στήριξη που ζητάνε από την κυβέρνηση μετά και τα νέα μέτρα τα οποία επιβαρύνουν το ήδη επιβαρυμένο από το συνεχιόμενα lockdown κλάδο επιμένοντας πως η εστίαση έχει λάβει ήδη αρκετά χρήματα από την κυβέρνηση.

«Ο καθένας μπορεί να λέει “καταστράφηκα”, “δεν έχω λεφτά”», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Θα πει κάποιος “ήθελα να βγάλω και κέρδος”. Έ, εντάξει, δεν βγάλαμε κέρδος μέσα στην πανδημία», είπε ο Άδωνης Γεωργιάδης με κυνισμό μιλώντας το πρωί στο Open.

«Οι άνθρωποι της εστίασης, έχουν μια ανησυχία για το μέλλον τους, καθώς έπαθαν μεγάλες ζημιές κατά τη διάρκεια της πανδημίας και με τα νέα μέτρα έχουν προφανώς μια αγωνία για το μέλλον. Κάποιοι θεώρησαν σκόπιμο ότι η απεργία είναι μια καλή λύση. Εγώ τους καλώ να μην απεργήσουν και να μην κλείσουν τα μαγαζιά τους. Να μας πουν ποιος είναι ο λόγος. Εάν είχαν μια κυβέρνηση απέναντί τους που είχε κλειστές τις πόρτες και δεν τους άκουγε, να πω ότι επιλέγουν αυτό τον ακραίο τρόπο για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Εδώ η κυβέρνηση κάνει το ακριβώς ανάποδο. Ό,τι μπορέσαμε να κάνουμε και ό,τι μπορούμε να κάνουμε, το κάνουμε. Έχουν θέσει μια σειρά από αιτήματα» πρόσθεσε.

Όσον αφορά τα νέα μέτρα κατά των ανεμβολίαστων, ο υπουργός Ανάπτυξης υποβάθμισε το πρόβλημα κάνοντας λόγο για «ζημιά 1, 2, 3 εβδομάδων, όσο κρατήσουν τα μέτρα» και μάλιστα το συνέδεσε με τον εμβολιασμό των ανεμβολίαστων το να «συνηθίσουν να κάνουν τα 2-3 rapid test την εβδομάδα». Αν και παραδέχτηκε πως οι επιχειρήσεις θα ζημιωθούν από τα νέα μέτρα τόνισε στη συνέχεια πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να τους προσφέρει επιπλέον χρηματική στήριξη.

«Συνολικά δώσαμε 290 εκατομμύρια στην εστίαση». Έχει πάθει ζημιά η εστίαση από τα νέα μέτρα που πήραμε για τους ανεμβολίαστους; Επειδή εγώ είμαι πάντα ειλικρινής, η απάντηση είναι ναι, έχει πάθει ζημιά η εστίαση. Ειδικότερα σε περιοχές που είναι πολλοί οι ανεμβολίαστοι. (…) Το ερώτημα είναι, είναι αυτή η ζημιά για διάστημα ενός, δύο, τριών εβδομάδων, όσο κρατήσουν τα μέτρα, τόσο μεγάλη ώστε να τεθεί ζήτημα επιβίωσης σε κάποιες επιχειρήσεις και να πρέπει το κράτος μετά από 42 δισ. να δώσει κι άλλα λεφτά; Η απάντηση είναι προς το παρόν όχι. Γιατί είναι πολύ νωρίς για να αξιολογηθεί η οικονομική επίπτωση των μέτρων και γιατί το κράτος δεν έχει για να δώσει. Άρα κάνουν απεργία χωρίς κανένα λόγο γιατί αυτή τη στιγμή χρήματα για να δοθούν δεν υπάρχουν».

«Η εικόνα στην αγορά είναι ότι η εστίαση πήρε τη μερίδα του λέοντος και πράγματι είναι αλήθεια αυτό», επανέλαβε ο κ. Γεωργιάδης. «Όταν οι υπόλοιποι κλάδοι λένε επισήμως στον πρωθυπουργό “έχεις ευνοήσει την εστίαση” και η εστίαση στο πρώτο μέτρο… ως πρώτη αντίδραση κλείνει τα μαγαζιά, ε τι να πω ρε παιδιά; Κλείστε τα!», είπε χαρακτηριστικά.

Προέβαλε επίσης το παράδοξο επιχείρημα ότι επειδή η εστίαση επωφελήθηκε στις τουριστικές περιοχές από την ανάκαμψη της κίνησης, δεν θα πρέπει να αντιδρά ο μικρός επιχειρηματίας στις αστικές περιοχές και την ελληνική περιφέρεια. «Πιστεύω ότι οι περισσότεροι κάνουν ένα πολύ καλό εξάμηνο. Βλέπω τα μαγαζιά στις Κυκλάδες, που είχαν τουρισμό μέχρι 14 Νοεμβρίου, πρώτη φορά. Να κάνουμε αντιπολίτευση, αλλά…», σχολίασε.

Μυστικά & Documento

23/01/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter