Πλήρης επιβεβαίωση του Documento από NYT για τους Ισραηλινούς πράκτορες του Predator 

Πλήρης επιβεβαίωση του Documento από NYT για τους Ισραηλινούς πράκτορες του Predator 

Το δημοσίευμα της Πέμπτης των New York Times επιβεβαίωσε πλήρως την έρευνα του Documento, η οποία είχε αποκαλύψει ήδη από τις 20/11/2022 πως 8 ισραηλινοί πρώην πράκτορες είχαν βρεθεί στην Αθήνα και ενεπλάκησαν τόσο στην εγκατάσταση, όσο και στη χρήση του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator. 

Οι New York Times στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα τους σημειώνουν μεταξύ άλλων πως «σύμφωνα με εμπιστευτικά εργοδοτικά στοιχεία που είδαν οι Times αλλά και από προφίλ στο LinkedIn, η εταιρεία προσέλαβε τουλάχιστον 8 Ισραηλινούς, αρκετούς από αυτούς είχαν υπόβαθρο στις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας».

Διαβάστε επίσης: Διεθνές δίκτυο κατασκοπείας πίσω από το Predator με τις ευλογίες Μητσοτάκη

Τα συμπεράσματα που καταλήγουν οι NYT είναι πανομοιότυπα με αυτά του Documento, το οποίο στην έρευνα του σημείωνε ότι «Από τη µητρική εταιρεία της ελληνικής Intellexa το στήσιµο του δικτύου, που σύντοµα θα γίνει ένα κατασκοπευτικό δίκτυο παρακολουθήσεων, αναλαµβάνουν η Εϊµαν Σεµάνα και ο Ισαάκ Ρούντι. Κάνουν τις συµφωνίες µε τους «ενδιαφερόµενους» Ελληνες και επιλέγουν το προσωπικό. Για την οργάνωση της επιχειρησιακής λειτουργίας του συστήµατος Predator φτάνουν στην Ελλάδα το 2020 ο Μπαρί Λαβί Γιάρντεν και τον Ιούλιο του 2021 ο Ερεζ Οφιρ. Ο δεύτερος δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε άγνωστο πρόσωπο. Είναι πρώην λοχαγός της UNIT 81, της µυστικής οµάδας ηλεκτρονικής κατασκοπείας».

Ένας εξ’ αυτών, ο Ερεζ Οφιρ κατά την άφιξη του στην Ελλάδα «δηµοσιοποιεί στο προφίλ του στο Linkedin ότι εργάζεται για µια «µυστική εταιρεία κυβερνοασφάλειας». Εκτός από τους παραπάνω, η Intellexa τη περίοδο εκείνη απασχολεί στα γραφεία της στην Αθήνα τους Norich Ofer, Hayot Roey, Veiner Amir Hay, Hetzroni Eitan Shmul. Ενώ στην ίδια εταιρεία εργάζονται επίσης δώδεκα Έλληνες. 

Αξίζει να σημειωθεί πως κανένας από τους εργαζόµενους της Intellexa δεν καταγράφει στο LinkedIn το που εργάζεται, αλλά συμπληρώνουν πως εργάζονται σε «µυστική εταιρεία κυβερνοασφάλειας».

Οι 8 Ισραηλινοί της Intellexa και του Predator στην Ελλάδα (κάποιοι από αυτούς αποδεδειγμένα έχουν σχέση με τις μυστικές υπηρεσίες)

Erez Offir

Πρώην λοχαγός της Unit 81 στο Ισραήλ. Εργάζεται ως τεχνικός λογισμικού

Hetzroni Eitan Shmuel

Εργάζεται ως τεχνικός για λογισμικά της Apple

Bari Lavi Yarden

Πρώην διευθυντής της Y.B. L LTD με έδρα το Λονδίνο 

Hayot Roey

Προγραμματιστής συστημάτων υπολογιστών

Norich Ofer

Προγραμματιστής συστημάτων υπολογιστών

Veiner Amir Hay

Προϊστάμενος πωλήσεων

Einat Semana

Μητρική εταιρεία

Itai Rudi

Μητρική εταιρεία

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο υποκλοπών: Αυτή είναι η ισραηλινή μονάδα κυβερνοπολέμου που συνδέεται με το Predator

NY Times: Παραδοχή του ελληνικού ΥΠΕΞ για άδεια εξαγωγής του Predator – Επιβεβαίωση του Documento

Το υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαιώνει τους NY Times για την εξαγωγή Predator

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter