Πλήρης στήριξη της Ελλάδας στον Βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας

Πλήρης στήριξη της Ελλάδας στον Βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας

Την πλήρη στήριξή της στο Βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας εκφράζει η Ελλάδα, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

«Η Ελλάδα εκφράζει την πλήρη στήριξή της στο Βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας», σημειώνει. «Η Ιορδανία είναι ένας πυλώνας σταθερότητας και μετριοπάθειας σε μια ταραχώδη περιοχή και ισχυρός συνεργάτης της Ελλάδας», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

«Προσβλέπουμε σε συνέχιση τη στενή μας συνεργασία με τους Ιορδανούς φίλους μας για την προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της ευημερίας στην περιοχή».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο βασιλιάς Αμπντάλα προχώρησε στη σύλληψη οικείων της βασιλικής οικογένειας για «λόγους ασφαλείας». Ο ιορδανικός στρατός ανακοίνωσε χθες, Σάββατο, πως δύο πρόσωπα οικεία της βασιλικής οικογένειας συνελήφθησαν για «λόγους ασφαλείας», προσθέτοντας πως ο πρίγκιπας Χάμζα, ετεροθαλής αδελφός του βασιλιά Αμπντάλα Β’ και πρώην πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου, κλήθηκε να βάλει τέλος στις δραστηριότητες που μπορεί να απειλήσουν τη σταθερότητα του βασιλείου.

Σε ένα βίντεο που διαβιβάσθηκε στο BBC από τον δικηγόρο του, ο πρίγκιπας Χάμζα δήλωσε χθες πως βρίσκεται «σε κατ’ οίκον περιορισμό» στο παλάτι του στο Αμάν.

«Η επιχείρηση ασφαλείας χθες (Σάββατο) είναι η έκφραση μιας κόκκινης γραμμής, η οποία δεν επιτρέπεται να παραβιασθεί όταν πρόκειται για ανώτερα συμφέροντα του βασιλείου, για την ασφάλειά του και τη σταθερότητά του», γράφει η εφημερίδα στην πρώτη σελίδα της.

«Ορισμένοι προσπαθουν να φανταστούν μια απόπειρα πραξικοπήματος στην Ιορδανία και επιχειρούν να εμπλέξουν τον πρίγκιπα Χάμζα», συνεχίζει η Al-Rai, η μοναδική εφημερίδα που σχολιάζει την εξέλιξη αυτή.

Για την εφημερίδα, «ορισμένες ενέργειες του πρίγκιπα (Χάμζα) χρησιμοποιήθηκαν επιτηδείως για να πληγεί η ασφάλεια και η σταθερότητα της Ιορδανίας».

«Όσοι γνωρίζουν την ιστορία της Ιορδανίας, ξέρουν καλά πως αυτού του είδους οι καταστάσεις συμβαίνουν από καιρό σε καιρό. Ξέρουν επίσης πως οποιαδήποτε απόπειρα αποσταθεροποίησης αυτής της αιωνόβιας χώρας ή χωρισμού του λαού της από την ηγεσία του είναι καταδικασμένες σε αποτυχία», καταλήγει η εφημερίδα.

Οι ημικυβερνητικές εφημερίδες Al-Dostour και Al-Ghad αναπαρήγαγαν από την πλευρά τους χωρίς σχόλιο τις επίσημες ανακοινώσεις γι’ αυτές τις συλλήψεις.

Από την πλευρά της, η αμερικανική εφημερίδα Washington Post ανέφερε πως στον πρίγκιπα Χάμζα απαγορεύτηκε να αναχωρήσει από το παλάτι του στο Αμάν στο πλαίσιο έρευνας για μια φερόμενη συνωμοσία με στόχο την ανατροπή του βασιλιά Αμπντάλα Β’.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Petra, οι αρχές συνέλαβαν έναν πρώην σύμβουλο του βασιλιά, τον Μπασέμ Αουντάλαχ, και άλλα πρόσωπα για «λόγους ασφαλείας».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter