Πληροφορίες για λουκέτο σε δημοσιογραφικές ιστοσελίδες μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Πληροφορίες για λουκέτο σε δημοσιογραφικές ιστοσελίδες μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Για την πιθανότητα κλεισίματος δημοσιογραφικών ιστοσελίδων από την κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, αναφέρθηκε το militaire.gr, επικαλούμενο ισχυρισμούς στελέχους του υπουργείου Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, το militaire.gr επισημαίνει: «Την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση του και η ΝΔ διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται να υποκύψουν ή να ανεχτούν αλαζονικές συμπεριφορές μετά από το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου, στέλεχος του ΥΠΕΞ ισχυρίζεται -γραπτώς- ότι «βασικό μέλημα της κυβέρνησης που θα προκύψει μετά τις 25/6 είναι να κλείσει όλες τις ελληνικές ιστοσελίδες (και του αμυντικού χώρου βεβαίως) οι οποίες πραγματοποιούν στυγνή φιλορωσική προπαγάνδα».

Ποιος θα το κρίνει αυτό δεν γράφει το στέλεχος του ΥΠΕΞ! Θα υπάρξουν επιτροπές λογοκρισίας που θα κρίνουν ποιο δημοσίευμα είναι…φιλορωσικό; Πως θα κρίνουν, αυτοί που θα κρίνουν τα δημοσιεύματα και τις ιστοσελίδες; Θα είναι «φιλορωσικά» τα δημοσιεύματα που θα ασκούν κριτική στην ελληνική κυβέρνηση που έστειλε όπλα στην Ουκρανία και μπορεί να ξαναστείλει;

Το στέλεχος συνεχίζει γράφοντας ότι το …λουκέτο στις δημοσιογραφικές ιστοσελίδες πρέπει να μπει από την επόμενη κυβέρνηση -της ΝΔ εννοεί βεβαίως- γιατί «αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια, καθώς σήμερα δεχόμαστε αναμφισβήτητα «υβριδικό πόλεμο» από τη Ρωσία , ο οποίος περιλαμβάνει και τον πληροφοριακό πόλεμο»!

Επικαλείται μάλιστα και σχετικό του άρθρο σε ιστοσελίδα που προφανώς δεν θα είναι φιλορωσική, όπου έγραψε για την «ρωσική υβριδική απειλή» που δεχόμαστε! Που ακριβώς τη δεχόμαστε δεν έχουμε καταλάβει βεβαίως.

Στο τέλος αναφέρει ακόμη ότι σε όσους μπει λουκέτο «ας πάνε στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου να δικαιωθούν».

Το militaire.gr θέτει επίσης ερωτήματα σχετικά με το πως γνωρίζει το εν λόγω στέλεχος τι πρόκειται να συμβεί, ενώ καλεί τον Νίκο Δένδια να δώσει εξηγήσεις.

Το κύριο ερώτημα που προκύπτει έπειτα από καταγγελίες σαν αυτή είναι εάν θα υπάρξει αντίδραση από την ΕΣΗΕΑ και τις υπόλοιπες δημοσιογραφικές ενώσεις…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter