Πληρωμένες διακοπές για πάντα

Πληρωμένες διακοπές για πάντα

Δεν γίνεται, σίγουρα η Πρώην Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής και κομμένη από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις τελευταίες εθνικές εκλογές, Σοφία Νικολάου, έκανε «ιδιαίτερα μαθήματα» στη νυν, Δήμητρα Λυγούρα.
Δεν εξηγείται πώς αλλιώς έκανε ταξίδι για «υπηρεσιακούς λόγους» στην Ηλεία – απ’ όπου κατάγεται – τις ημέρες του Πάσχα, πληρωμένο από μένα και από σένα φίλε/η αναγνώστη/ρια.
Τι σόι υπηρεσιακοί λόγοι είναι αυτοί, αφού στον νομό Ηλείας δεν υπάρχει φυλακή, κανείς δεν ξέρει. Κι άντε, όντως για κάποιους «υπηρεσιακούς λόγους» έπρεπε να ταξιδέψει στην Ηλεία, αυτό έπρεπε να γίνει τις μέρες του Πάσχα που όλα έχουν «παγώσει»;
Δηλαδή, τι ακριβώς υπηρεσιακό έκανε το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα;

*** Ούτε η πρώτη φορά είναι, ούτε η τελευταία. Σχεδόν όλοι οι υπουργοί και γραμματείς της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχουν κάνει και θα συνεχίσουν να κάνουν ταξιδάκια στην υγεία του κορόιδου. Κι αυτά που έχουν βγει στο «φως» δεν είναι ούτε το 1%.
Η Μενδώνη το έκανε ωραία και όμορφα.
Θυμάμαι έβγαινε απόφαση για δέσμευση πίστωσης τάδε ποσού με δικαιολογία ότι θα ταξιδέψει στις 13 Περιφέρειες της χώρας μέσα σε έναν μήνα, προκειμένου, τάχα μου, να συναντήσει κάποιους, οι οποίοι δεν αναφέρονταν στην απόφαση.
Πήγαινε δηλαδή όπου ήθελε και συναντούσε και κάποιους για τα μάτια του κόσμου.

*** Τον Κωνσταντίνο Λούλη που είχε αποπεμφθεί από τη θέση του Γραμματέα Τουρισμού επειδή δεν διέθετε αναγνωρισμένο πτυχίο, τον θυμάστε; Αυτός είχε διορίσει μετακλητή υπάλληλο τη σύζυγό του και ταξίδεψαν από τις 25 ως τις 27 Νοεμβρίου 2019 στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να λάβουν, λέει, μέρος στην κοινή συνάντηση της ομάδας εργασίας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) για τη συνεργασία στον τουρισμό και τον πολιτισμό (ΑΔΑ: Ω8Μ5465ΧΘΟ-ΦΕ8).
Πιάσ’ το αβγό και κούρευ’ το.

*** Κι άλλες πολλές τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν, απλά δεν τις θυμάμαι όλες τώρα. Με μια αναζήτηση, όμως, θα τις βρείτε. Στη Διαύγεια ανεβαίνουν καθημερινά «διαμαντάκια», τα οποία χάνονται μέσα σε όλο αυτόν τον χαμό. Ξέρετε τι γίνεται με τις απευθείας αναθέσεις; Η ανάθεση της ανάθεσης, με ό,τι τιμή θέλουν οι ίδιοι και εξυπηρετούνται οι φίλοι τους. Αυτοί που μετά το παίζουν γκράντε αριστεία, τρομάρα τους.
Εταιρείες που έχουν συσταθεί μέρες πριν παίρνουν δημόσιες συμβάσεις για πλάκα. Αρκεί να έχεις το σωστό «δόντι».

*** Αφού έγιναν ρεντίκολο με την κωλοτούμπα σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών, τώρα αλλάζουν πάλι αφήγημα και αφήνουν να εννοηθεί ότι ενδεχομένως στο μέλλον «σκίσουν» τη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Δεν τίθεται προς ώρας ζήτημα κατάργησής» της Συμφωνίας είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, δίνοντας, ως αρμόδιος υπουργός Εξωτερικών, το σύνθημα στα στελέχη της ΝΔ. Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να τεθεί τέτοιο ζήτημα αύριο ή μεθαύριο; Φυσικά όχι, απλά έρχονται εκλογές και θέλουν να τσιμπήσουν από τους περικεφαλαιοφόρους και τους χλαμυδοφόρους όσες περισσότερες ψήφους μπορούν.
Ο Γεραπετρίτης είναι πολλά πράγματα, σίγουρα όμως δεν είναι χαζός…

*** Τη φωτιά στο εργοστάσιο που έφτιαχνε τα σχολικά γεύματα από τα οποία δηλητηριάστηκαν από σταφυλόκοκκο δεκάδες παιδιά στη Λαμία, πώς την είδατε; Γκαντεμιά, ε;
Γκαντεμιά γιατί έτσι δεν θα γίνει πόρισμα του ΕΦΕΤ για τις τροφές που προκάλεσαν εμετούς και διάρροια στους μαθητές, στέλνοντας και κάποιους στο νοσοκομείο. Παρένθεση: Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είναι στέλεχος της ΝΔ και φίλος του Χρήστου Σταϊκούρα. Απλά το αναφέρω για να έχουμε μια πιο σφαιρική άποψη για το ζήτημα.

*** Τον Βασίλη Οικονόμου που ζήτησε «συγγνώμη» από τον Αλέξη Τσίπρα για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας πριν τις εκλογές του 2019 πώς σας φάνηκε;

*** Το 2024 θα έχουμε ιπτάμενα αυτοκίνητα μας έλεγαν…

H NTAMA

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter