Πληρώνουν χιλιάδες ευρώ την ώρα για κυβερνοεπίθεση στο documentonews.gr και το koutipandoras.gr

Πληρώνουν χιλιάδες ευρώ την ώρα για κυβερνοεπίθεση στο documentonews.gr και το koutipandoras.gr

Συντονισμένη επίθεση δέχονται από το μεσημέρι της Δευτέρας οι servers το documentonews.gr και το koutipandoras.gr, με αποτέλεσμα οι χρήστες να αντιμετωπίζουν προβλήματα συνδεσιμότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες από τεχνικούς που συνεργάζονται με τους δύο ιστότοπους, οι ιστοσελίδες δέχθηκαν κυβερνοεπίθεση τύπου DDoS (distributed denial-of-service – επίθεση άρνησης υπηρεσιών).

Μέσω των επιθέσεων άρνησης πρόσβασης (DDos) υπολογιστές απ’ όλο τον κόσμο επιχειρούν να εισέλθουν ταυτοχρόνως σε μια ιστοσελίδα, προκαλώντας με αυτό τον τρόπο την υπερφόρτωση των server και κατά συνέπεια την κατάρρευση της.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κόστος των επιθέσεων μπορεί να είναι από μερικές χιλιάδες έως δεκάδες χιλιάδες ευρώ την ώρα, ανάλογα από την περιοχή που γίνεται η επίθεση. Πρόκειται για συντονισμένη και καλά οργανωμένη επίθεση που περιλαμβάνει «χακαρισμένους» υπολογιστές απ’ όλο τον κόσμο, όπως αποδεικνύεται από τις χιλιάδες ηλεκτρονικές διευθύνσεις (IP) οι οποίες είναι στη διάθεση του documentonews.gr.

Άραγε ποιος έχει το κίνητρο για μια τέτοια επίθεση; Φταίει το κύριο θέμα της Κυριακής του Documento όπου εμπλέκονται μαφιόζοι από Τουρκία και Ελλάδα ή οι αλλεπάλληλες αποκαλύψεις που κάνει η εφημερίδα για το παρακράτος που έστησε το Μαξίμου στην ΕΥΠ;

Eντύπωση προκαλεί το γεγονός πως όταν οι ερευνητικές ιστοσελίδες Solomon και το Balkan Insight δημοσίευσαν μακροσκελή έρευνα για τον Αγιαβέφε, δέχθηκαν παρομοίου είδους (DDoS) και κλίμακας κυβερνοεπίθεση, η οποία διήρκεσε μερικές μέρες. Η επίθεση η οποία δέχθηκε τότε το Solomon ήταν ασύλληπτη, καθώς άγγιζε περίπου τις 220 εκατομμύρια επισκέψεις εντός 72 ωρών.

Οι αποκαλύψεις του Documento για τον Αγιαβέφε

Στο φύλλο του Documento της 12ης Φεβρουαρίου καταγράφηκαν δύο σημαντικά ρεπορτάζ: το πρώτο αφορούσε την ελληνοποίηση του Τούρκου διεθνώς καταζητούμενου Γιασάμ Αγιαβέφε. Ο Γιασάμ Αγιαβέφε πολιτογραφήθηκε τιμητικά τον Ιούνιο του 2022, έπειτα από συστατική επιστολή που είχε λάβει από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος διαβεβαίωνε ότι ο Αγιαβέφε είναι επιχειρηματίας διεθνούς εμβέλειας.

Όπως χαρακτηριστικά αποκάλυψε το Documento, ο Γιασάμ Αγιαβέφε είχε εμπλοκή μέσω της συζύγου του με την Greek mafia, δηλαδή με εγκληματική οργάνωση στην οποία συμμετείχαν και επίορκοι αστυνομικοί η οποία χορηγούσε ταυτότητες με ψεύτικα στοιχεία σε εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Συγκεκριμένα, το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε στα τέλη του 2021 από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας είχε χορηγήσει ταυτότητα στη σύζυγο του Γιασάμ Αγιαβέφε ήδη από τον Νοέμβριο του 2018, ενώ η αστυνομία είχε ολοκληρώσει και αποστείλει στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές τη σχετική πολυσέλιδη δικογραφία ήδη από τον Δεκέμβριο του 2021. Δηλαδή η Δικαιοσύνη γνώριζε για την εμπλοκή της οικογένειας Αγιαβέφε με το κύκλωμα τουλάχιστον έξι μήνες προτού ο διεθνώς καταζητούμενος Τούρκος πολιτογραφηθεί σκανδαλωδώς Ελληνας.

Το Documento όμως είχε ακόμη ένα σημαντικό ρεπορτάζ την περασμένη Κυριακή: για το πώς η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη «ξεπλένει» το αυταρχικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας, δεχόμενη τα αιματοβαμμένα πετροδόλαρα μιας χώρας που πραγματοποιεί 130 εκτελέσεις τον χρόνο. Φυσικά, από τα δεκάδες έργα που υλοποιούνται –η θα υλοποιηθούν- στη χώρα μας, με την αρωγή της Σ. Αραβίας, δεν θα μπορούσαν να μην εμπλέκονται και στενοί φίλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ειδικά σε ότι αφορά το έργο East to Med Corridor –η σχετική συμφωνία υπογράφηκε πριν από μερικούς μήνες μεταξύ Σ. Αραβίας, Ελλάδας και Κύπρου-, εμπλέκονται δύο φίλοι του Κ. Μητσοτάκη, οι οποίοι ήρθαν πρόσφατα στο προσκήνιο εξαιτίας δημοσιευμάτων του Documento.

Ο ένας εξ’ αυτών είναι ο Αλέξανδρος Σίνκα, ο οποίος βάσει πορίσματος της επιτροπής PEGA, φέρεται να εμπλεκόταν στη μεταφορά του παράνομου λογισμικού Predator Από την Κύπρο στην Ελλάδα. Ο Αλ. Σίνκα ως εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας TTSA –η οποία έχει αναλάβει την εκτέλεση του έργου- διαφημίζει εδώ και καιρό την συγκεκριμένη επένδυση, εξυμνώντας τον Κ. Μητσοτάκη. Στην ίδια εταιρεία συμμετέχει και ο επιχειρηματίας Γεώργιος Μ. Ρόκας, ο οποίος όπως αποκάλυψε πρόσφατα το Documento, φέρεται να «υφαρπάζει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από την αιολική ενέργεια».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter