Πληθαίνουν τα περιστατικά εικονικών εμβολιασμών και test – Έξι περιοχές στο στόχαστρο

Πληθαίνουν τα περιστατικά εικονικών εμβολιασμών και test – Έξι περιοχές στο στόχαστρο

Η μία μετά την άλλη αποκαλύπτονται τις τελευταίες ώρες υποθέσεις με εικονικούς εμβολιασμούς ή ψευδή αποτελέσματα τεστ, γεννώντας ερωτήματα για το σύστημα και την οργάνωση της εμβολιαστικής εκστρατείας.

Μετά το σκάνδαλο με τους δεκάδες εικονικούς εμβολιασμούς στο Κέντρου Υγείας Παλαμά Καρδίτσας νέες καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας οι οποίες αφορούν υγειονομικούς σε όλη τη χώρα.

Ήδη έχουν ξεκινήσει έλεγχοι σε τουλάχιστον έξι περιοχές στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων σε Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα, Ικαρία, Καβάλα, Δράμα και Σαντορίνη. Κατόπιν εισαγγελικής εντολής την υπόθεση για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού στον Παλαμά Καρδίτσας αναλαμβάνει η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Έρευνα στην Κοζάνη

Στην Κοζάνη, όπως μεταδίδει το kozanimedia.gr τρία περιστατικά πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρμόδιων αρχών. Συγκεκριμένα, οι τρεις αυτές περιπτώσεις αφορούν σε δύο νοσηλεύτριες και έναν γιατρό. Ο διοικητής του Μαμάτσειου νοσοκομείου της πόλης, Στέργιος Γκανάτσιος δήλωσε στο ίδιο τοπικό μέσο ότι «ούτως ή άλλως όλα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού όλων των εργαζόμενων υπόκεινται σε εξονυχιστικό έλεγχο».

Καταγγελίες και για την Ικαρία

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, ο ίδιος έχει καταγγελία για εικονικό εμβολιασμό στην Ικαρία.

Μιλώντας στο MEGA την Τρίτη δήλωσε ότι πρόκειται για μια γιατρό και έναν επικουρικό νοσηλευτή που εμφανίζονται εμβολιασμένοι χωρίς να έχουν κάνει εμβόλιο.

Έλεγχοι σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα

Την ίδια στιγμή, τέσσερις υγειονομικοί του νοσοκομείου Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη φέρονται να ελέγχονται σε σχέση με τα πλαστά πιστοποιητικά από τον Παλαμά Καρδίτσας.

Το πόρισμα της ΕΔΕ αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η μία από τις γυναίκες που ελέγχονται, είναι αδελφή της υγειονομικού που πρωταγωνίστησε στην υπόθεση του Παλαμά Καρδίτσας, ενώ οι άλλοι τρεις εργαζόμενοι είναι από το νοσηλευτικό προσωπικό.

Παράλληλα, τα 10 πιστοποιητικά νόσησης που κατατέθηκαν από το προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας τον τελευταίο μήνα ελέγχονται προκειμένου να μην υπάρξει καμία αμφισβήτηση.

Έρευνα για πλαστά πιστοποιητικά και από τη Βουλγαρία

Σύμφωνα με το Open Tv γίνονται έρευνες έπειτα από καταγγελίες στη Βόρεια Ελλάδα για πιστοποιητικά εμβολιασμού που έχουν εκδοθεί στη Βουλγαρία. Ελέγχονται επίσης μεμονωμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα παιδιάτρου με πιστοποιητικό νόσησης, οι συνάδελφοι της οποίας όμως δεν ενθυμούνται ποια περίοδο είχε νοσήσει και ήταν θετική στον κορονοϊό.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter