Χιλιάδες πολίτες στην αντιπολεμική συναυλία Ειρήνης στα Προπύλαια (Photos)

Χιλιάδες πολίτες στην αντιπολεμική συναυλία Ειρήνης στα Προπύλαια (Photos)

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στην µεγάλη αντιπολεµική συναυλία με πρωτοβουλία της «Αλληλεγγύης για Όλους» στα Προπύλαια, ενώνοντας τις φωνές τους με αυτές των καλλιτεχνών προκειμένου να σταματήσει εδώ και τώρα ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Πρόκειται ακριβώς γι’ αυτήν τη συναυλία την οποία ο νεοφιλελευθερισµός έχει στοχοποιήσει χωρίς αιδώ υποστηρίζοντας ότι οι διοργανωτές και οι καλλιτέχνες που συµµετέχουν δεν καταδικάζουν απερίφραστα την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία και τον Βλαντίµιρ Πούτιν. Η απάντηση ήταν η μαζική συµµετοχή στην εκδήλωση – άλλωστε αυτό ήταν που τους ανησυχούσε περισσότερο από όλα: ο κόσµος να επιδεικνύει ενεργό πνεύµα αλληλεγγύης στον δημόσιο χώρο. ∆εν θα τους περάσει!

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ. Τρίτη 29 Μαρτίου 2022 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI)

«Καταδικάζουμε την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Απαιτούμε να σταματήσει τώρα ο πόλεμος Γνωρίζουμε ότι όταν κερδίζει ο πόλεμος, χάνει η ζωή. Σκοτωμοί. Ορφάνια. Προσφυγιά. Καταστροφή. Δυστυχία. Φτώχεια. Μίσος. Τείχη ανάμεσα στους λαούς και τις καρδιές των ανθρώπων» αναφέρει η Αλληλεγγύη για Όλους στο κάλεσμά της και προσθέτει:

«Αυτό είναι το σκοτάδι και η φρίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων Και όλοι μας, αν επικρατήσει, είμαστε ηττημένοι.

Είναι απαραίτητο να σιγήσουν τα όπλα. Οι βομβαρδισμοί, η πυρηνική απειλή, οι κούρσες εξοπλισμών ποτέ δεν ήταν η λύση. Να σταθούμε δίπλα στους πρόσφυγες και σε όσους έχουν ανάγκη!

Να φωτίσουν τον κόσμο οι αξίες της ανθρωπότητας. Ο πολιτισμός. Ο ανθρωπισμός. Η αλληλεγγύη. Η παγκόσμια αδελφοσύνη. Να νικήσει η ζωή. Ειρήνη!».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter