Πλήττει τη χώρα η κακοκαιρία: Συνεχή μηνύματα από το 112 – Live η εξέλιξη των φαινομένων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία με τα έντονα φαινόμενα να έχουν ξεκινήσει από τα δυτικά της χώρας καθώς από το απόγευμα της Τετάρτης έως και την Παρασκευή αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, συνοδεία ισχυρών ανέμων καθώς και χιονοπτώσεις.

Μηνύματα 112 σε πολλές περιοχές της χώρας

Από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, κάτοικοι από όλη τη χώρα λαμβάνουν μηνύματα στα κινητά τους για έντονα καιρικά φαινόμενα και την αποφυγή μετακινήσεων καθώς η κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει τις περιοχές τους. Συγκεκριμένα μηνύματα από το 112 έχουν λάβει οι κάτοικοι των περιοχών της Κορινθίας, της Αργολίδας, της Λακωνίας, της Μεσσηνίας, της Ανατολικής Αρκαδίας, της Καρδίτσας και των Τρικάλων, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Ιωάννης Αρτοποιός.

Σύμφωνα με τον ίδιο θα ακολουθήσει και τρίτο προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 προς τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, όπου αναμένονται ισχυρότατες χιονοπτώσεις.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και νότια και βαθμιαία θα επεκταθούν προς τα βορειοανατολικά της χώρας. Στην Αττική την Πέμπτη το απόγευμα, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Την Τρίτη εκδόθηκε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το οποίο την Τετάρτη επικαιροποιήθηκε.

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας:

Παράλληλα, ο κ. Αρτοποιός απηύθυνε ισχυρή σύσταση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες κατά την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. «Συστήνουμε περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες. Ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων και την ενημέρωση από την ΕΜΥ θα αποσταλούν κι άλλα μηνύματα από το 112 εφόσον κριθεί απαραίτητο», σημείωσε.

Στην Αττική, όπως είπε ο κ. Αρτοποιός, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται αύριο το απόγευμα ενώ για τα έντονα φαινόμενα που θα «επισκεφτούν» και την Αττική μίλησε και ο Σάκης Αρναούτογλου, προειδοποιώντας για ισχυρές καταιγίδες στην Αθήνα και την Αττική από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες που θα έχουν διάρκεια μέχρι το βράδυ. Κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων οι νοτιάδες θα φτάνουν κατά τόπους ακόμη και τα 8 Μποφόρ ενώ αργά κατά τη νύχτα η κακοκαιρία θα εξασθενίσει. Όπως εκτιμά ο Σάκης Αρναούτογλου, δεν αποκλείεται να σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις, με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνάει το μεσημέρι τους 14 βαθμούς.

Αναφορικά με το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται η θερμοκρασία να μην ξεπεράσει στις μέγιστες τιμές τους 5 βαθμούς ενώ από τα ξημερώματα σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές θα σημειωθεί βροχόπτωση ενώ τα χιόνια θα εντοπίζονται πάνω από τα 200 μέτρα. Την Παρασκευή θα υπάρχουν ορισμένα περάσματα με βροχές, κυρίως στη νότια Ελλάδα, ενώ μπόρες χιονιού θα δουν τα ορεινά της Ηπείρου αλλά και τα βουνά της Πελοποννήσου.

Ετικέτες