Πλοίαρχος του Sea Watch 3 αρνήθηκε μετάλλιο από τον Δήμο του Παρισιού

Πλοίαρχος του Sea Watch 3 αρνήθηκε μετάλλιο από τον Δήμο του Παρισιού

Η Πία Κλεμπ, μία από τις Γερμανίδες πλοιάρχους του σωστικού σκάφους Sea Watch 3, ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν δέχεται το μετάλλιο που σκόπευε να της δώσει ο Δήμος του Παρισιού, δηλώνοντας ότι διαφωνεί με τη μεταναστευτική πολιτική της Γαλλίας.

Στις 12 Ιουλίου ο Δήμος έκανε γνωστό ότι θέλει να τιμήσει τις δύο πλοιάρχους, την Καρόλα Ρακέτε και την Πία Κλεμπ για τη δράση τους και τη διάσωση μεταναστών στη Μεσόγειο. Όμως η δεύτερη ανέφερε σήμερα ότι αρνείται το μετάλλιο που θα της έδινε η Σοσιαλίστρια δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό.

“Κυρία Ινταλγκό, θέλετε να με παρασημοφορήσετε για την αλληλέγγυα δράση μου στη Μεσόγειο Θάλασσα (…). Την ίδια ώρα, η αστυνομία σας κλέβει τα σκεπάσματα των ανθρώπων που είναι αναγκασμένοι να ζουν στον δρόμο, ενώ καταστέλλετε τις διαδηλώσεις και οδηγείτε στη δικαιοσύνη τους ανθρώπους που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

“Θέλετε να μου δώσετε ένα μετάλλιο για πράξεις τις οποίες καταπολεμάτε στο εσωτερικό των δικών σας επάλξεων. Είμαι σίγουρη ότι δεν θα εκπλαγείτε που θα αρνηθώ το μετάλλιό σας”, προσθέτει η πλοίαρχος, συγχέοντας τις εξουσίες του Δήμου με εκείνες του κράτους.

Η Καρόλα Ρακέτε συνελήφθη στα τέλη Ιουνίου και κατόπιν αφέθηκε ελεύθερη επειδή ελλιμένισε δια της βίας το πλοίο στη Λαμπεντούζα ώστε να αποβιβάσει 40 μετανάστες που βρίσκονταν εκεί επί δύο εβδομάδες. Η Πία Κλεμπ, που έχει επίσης σώσει πολλές ζωές στη Μεσόγειο, διώκεται από την ιταλική δικαιοσύνη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter