Πλυντήριο Πετρούνια: «Δεν ξέρω αν υπήρξαν περιστατικά κακοποίησης»

Πλυντήριο Πετρούνια: «Δεν ξέρω αν υπήρξαν περιστατικά κακοποίησης»

Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια, με την οποία αμφισβητεί ευθέως τη βροχή καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση στον χώρο του αθλητισμού.

Ο Ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής έβαλε τρία «εάν» για έμφαση στη σχετική φράση, ενώ υπαινίχθηκε ότι τα περιστατικά –«εάν, εάν, εάν υπήρξαν»- καταγγέλθηκαν για λόγους σκοπιμότητας, από αποτυχημένους αθλητές  που διεκδικούν το μερίδιό της στη δημοσιότητα.

Η δήλωση του 30χρονου Πετρούνια, που πρόσφατα νυμφεύθηκε την πρωταθλήτρια της γυμναστικής Βασιλική Μιλλούση και έχει μαζί της δύο κόρες, έγινε σε εκπομπή του Alpha και έχει ως εξής:

«Ο πρωταθλητισμός είναι ένας πολύ σκληρός κλάδος. Από κει και πέρα, εάν υπήρξαν, εάν, εάν υπήρξαν γιατί δεν είμαι σίγουρος… Δεν έχω δει κάτι. Μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως δεν έχω δει κάποιον αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει τα φώτα πάνω του ή έχει μάλλον καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους του να έχει κάποιο τέτοιου είδους παράπονο. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό».

Αντί άλλου δικού μας σχολίου, υπενθυμίζουμε όσα κατήγγειλε σε συνέντευξή της στο Documento (με τίτλο «Τέτοιος αθλητισμός δεν αξίζει ούτε για μία μέρα») η κορυφαία Ελληνίδα γυμνάστρια Βασιλική Τσαβδαρίδου, πριν από έξι μήνες, την εποχή που ο φάκελος για κακοποίηση ανήλικων αθλητών και αθλητριών της γυμναστικής έφτανε μέχρι τον εισαγγελέα.
Αντιμέτωπος με τις σφοδρές αντιδράσεις χρηστών των social media, o Πετρούνιας προσπάθησε να ανασκευάσει και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με μία χλιαρή ανάρτηση στο Instagram:
«Η δήλωσή μου πήρε διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που στην πραγματικότητα πρεσβεύω. Πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε ένας και κάθε μία που δημοσιοποιεί την προσωπική του ιστορία είναι σίγουρα γενναίος και αξιέπαινος. Η στήριξή μου σε όποιον υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας είναι απολύτως ξεκάθαρη».
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter