Πνίγεται στο αίμα η Γάζα – Διεθνής κατακραυγή για το πολύνεκρο χτύπημα στο νοσοκομείο (Photos – Videos)

Πνίγεται στο αίμα η Γάζα – Διεθνής κατακραυγή για το πολύνεκρο χτύπημα στο νοσοκομείο (Photos – Videos)

Η φρίκη και ο θάνατος απλώνεται στη Γάζα. Το νέο λουτρό αίματος «πάγωσε» τη διεθνή κοινότητα, καθώς τουλάχιστον 500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους έπειτα από πλήγμα ρουκετών στο νοσοκομείο Al-Ahli Arabi Baptist. Παράλληλα, η σοκαριστική αυτή εξέλιξη άλλαξε τον ρου και στο πεδίο της διπλωματίας, καθώς ακυρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της Ιορδανίας, με τον Τζο Μπάιντεν να μεταβαίνει εκτάκτως στο Τελ Αβίβ. Το απόγευμα συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Διαβάστε επίσης: Μακελειό στη Γάζα: H στιγμή του βομβαρδισμού στο νοσοκομείο- 500 νεκροί(Video)

Οι εικόνες που μεταδόθηκαν στα διεθνή ΜΜΕ αλλά και τα social media σοκάρουν. Εκατοντάδες πολίτες βρήκαν τραγικό θάνατο όταν χτύπημα από ρουκέτες, ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν. Η παλαιστινιακή αρχή επιρρίπτει την ευθύνη στο Ισραήλ, ενώ την ίδια ώρα το Τελ Αβίβ ισχυρίζεται ότι ευθύνη για το χτύπημα έχει η Ισλαμική Τζιχάντ, που με τη σειρά της αρνείται τις κατηγορίες.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε ότι δεν μπορεί να αναφερθεί για το εάν «επρόκειτο για ισραηλινή αεροπορική επιδρομή», ενώ η Χαμάς κάνει λόγο για «σφαγή και έγκλημα γενοκτονίας».

Λίγες ώρες μετά το χτύπημα, κυκλοφόρησαν στα social media νέα βίντεο από το νοσοκομείο, που δείχνουν το ιατρικό προσωπικό να βρίσκεται σε κατάσταση πανικού, προσπαθώντας να δώσει τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες, ενώ στον χώρο μεταφέρονται όλο και περισσότερα θύματα.

Προσοχή: Σκληρές εικόνες

 

Διεθνείς αντιδράσεις για το νέο λουτρό αίματος

«Νιώθω φρίκη για τους θανάτους εκατοντάδων παλαιστινίων αμάχων. Καταδικάζουμε σθεναρά τέτοιες ενέργειες», δήλωσε ο Γ.Γ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

«Η καρδιά μου βρίσκεται στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων. Τα νοσοκομεία και το υγειονομικό προσωπικό προστατεύονται δυνάμει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», ανέφερε ο επικεφαλής του ΟΗΕ μέσω Twitter.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν τόνισε ότι «τίποτε δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη στοχοποίηση αμάχων. Πρέπει να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες της επίθεσης», σημείωσε, ενώ απηύθυνε επίσης έκκληση να επιτραπεί η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας χωρίς καθυστέρηση.

«Μια επίθεση κατά πολιτικών υποδομών δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ

Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι η Τετάρτη «θα είναι ημέρα οργής κατά του Ισραήλ». Για «ισραηλινό έγκλημα πολέμου» έκαναν λόγο ο επικεφαλής της Αφρικανικής Ένωσης αλλά και η Σαουδική Αραβία

Εσπευσμένα στο Τελ Αβίβ  ο Μπάιντεν

Την ακύρωση της τετραμερούς συνόδου στο Αμμάν της Ιορδανίας, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Είχε προηγηθεί, λίγο νωρίτερα, η ακύρωση της συνόδου με τον Τζο Μπάιντεν και τους ηγέτες της Αιγύπτου και της Παλαιστίνης στο Αμμάν, και από την πλευρά της Ιορδανίας.

Πρώτος είχε ανακοινώσει ότι δεν θα πάει στην τετραμερή της Ιορδανίας ο Μαχμούντ Αμπάς, διαμαρτυρόμενος για την πολύνεκρη επίθεση σε νοσοκομείο της Γάζας, για την οποία κατηγορεί το Ισραήλ.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναχώρησε πάντως για το Τελ Αβίβ, για να συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter