«Πνίγηκε» η Ήπειρος από τους επισκέπτες τα Χριστούγεννα – «Χτύπησε» 100% η πληρότητα

«Πνίγηκε» η Ήπειρος από τους επισκέπτες τα Χριστούγεννα – «Χτύπησε» 100% η πληρότητα

Τη χριστουγεννιάτικη Ήπειρο επέλεξαν χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα για τις ολιγοήμερες διακοπές τους, γεγονός που αποτελεί καλό οιωνό και για την Πρωτοχρονιά. 

Από κάθε γωνιά της Ελλάδας έφτασαν εκδρομείς στην Κόνιτσα, τα Ζαγοροχώρια, το Μέτσοβο, τα Τζουμέρκα, αλλά και την πόλη των Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα οι πληρότητες σε ξενοδοχεία και ξενώνες να αγγίζουν το 100% . Η Ήπειρος είναι τόπος με πολλές επιλογές, καθώς συνδυάζει τη φύση, την ιστορία και τον πολιτισμό, γεγονός που βοηθάει τον επισκέπτη να δημιουργήσει το δικό του «πακέτο» διακοπών. Επίσης, η γαστρονομία της περιοχής είναι ξεχωριστή, με τις περίφημες πίτες, τα ντόπια κρέατα, τις πέστροφες από τα ποτάμια, αλλά και τα παραδοσιακά γλυκά. Τα Ιωάννινα πλημμύρισαν από κόσμο, αναδεικνύοντας την πόλη σε δημοφιλή προορισμό.

Όσοι τα επέλεξαν είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Κάστρο, να επισκεφτούν το Νησί στη λίμνη Παμβώτιδα, να επισκεφτούν μουσεία αλλά και να διασκεδάσουν με κλαρίνα και χάλκινα που έδωσαν ξεχωριστό γιορτινό χρώμα στις γειτονιές της πόλης. Η Ένωση Ξενοδόχων νομού Ιωαννίνων, που τα τελευταία χρόνια έχει επιδοθεί σε αγώνα προβολής του προορισμού εκτιμά πως σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι νέοι οδικοί άξονες και ειδικά η Ιόνια Οδός , που προσφέρουν γρήγορο, άνετο και ασφαλές ταξίδι.

Η πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεως Ζαγορίου, Ελένη Παγκρατίου δίνει την εικόνα στην περιοχή λέγοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως «το Ζαγόρι “φοράει τα καλά του”, οι μέρες των Χριστουγέννων ήταν ηλιόλουστες, γέμισε ο τόπος με εκδρομείς, τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία πήγαν υπέροχα, δεν ακούστηκαν παράπονα, οι πελάτες είναι οικογένειες ή μεγάλες παρέες». Όπως εξάλλου επισήμανε οι επιχειρηματίες της περιοχής ισορρόπησαν τις τιμές και προσαρμόστηκαν στις απαιτήσεις των ημερών. Το εντυπωσιακό είναι, όπως αναφέρει, ότι τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα, ακόμη και αυτές τις ημέρες, ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, δηλαδή για 3 εβδομάδες υπάρχει πληρότητα 100%.

Ανάλογη είναι η εικόνα στο Μέτσοβο. Η επισκεψιμότητα είναι μεγάλη όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Στέργιος Τάλαρης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου. Ειδικότερα αναφέρει, πως υπάρχει ικανοποίηση στους επαγγελματίες. Μάλιστα τονίζει ότι οι τιμές ήταν χαμηλές για την εποχή και σε σχέση με άλλες χρονιές, και οι εκδρομείς ανταποκρίθηκαν. Επίσης, το χιονοδρομικό κέντρο του Προφήτη Ηλία είναι ανοικτό και δέχεται πολλούς επισκέπτες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter