«Πνίγηκε» σε μία κουταλιά… Αχελώο ο Κώστας Καραμανλής: Πήρε «άριστα» και στην ορθογραφία (Video)

«Πνίγηκε» σε μία κουταλιά… Αχελώο ο Κώστας Καραμανλής: Πήρε «άριστα» και στην ορθογραφία (Video)

«Άριστα» και… δέκα με τόνο στην ορθογραφία παίρνει η ΝΔ δια χειρός Κώστας Αχιλλέα Καραμανλή.

Ο υπουργός Υποδομών, βρέθηκε στο 2ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ανάπτυξης που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Λάρισα. Εκεί κλήθηκε να γράψει σε ένα μεγάλο πανό μία δέσμευσή του προς υλοποίηση.

Ειδικότερα, στο πανό ήταν τυπωμένη η λέξη «δεσμεύομαι» και οι προσκεκλημένοι συμπλήρωναν με μαρκαδόρο τις δεσμεύσεις τους. Ε, άρχισε να γράφει και ο Κώστας ο Καραμανλής «Δεσμεύομαι να βρούμε την τελική λύση στο αδιέξοδο του Α…»

Και κάπου εδώ ξεκινάει το δύσκολο κομμάτι. Ο «Αχελώος» (αυτή ήταν η λέξη που ήθελε να γράψει) στρίμωξε για τα καλά τον υπουργό Υποδομών, που μολαταύτα είχε… όλη την καλή διάθεση να δώσει μία «τελική λύση στο αδιέξοδό του». Το πρώτο ερώτημα: «Δύο λάμδα ή ένα;» ρωτάει τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Καλά διαβασμένος ο περιφερειάρχης απαντάει «Ένα» και ο υπουργός νιώθει πως πλέον έχει βρει τον δρόμο του.

Όμως, ο Αχελώος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. «Ωμέγα ή όμικρον;» ξαναρωτάει… «Ωμέγα» του απαντά ο περιφερειάρχης. 

Ωστόσο, η «μάχη» Καραμανλή – Αχελώου δεν τελείωσε εκεί. Ο υπουργός, αφού ολοκλήρωσε τη φράση, κατάφερε να τονίσει λανθασμένα στη λήγουσα γράφοντας «Αχελωού».

Ο περιφερειάρχης, που είχε αναλάβει… εκπαιδευτικό ρόλο, έσβησε με το δάχτυλο τον λάθος τονισμό…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter