Πνίγηκε και η Αθήνα – «Εσπασε» η βιτρίνα Μπακογιάννη – Μητσοτάκη

Πνίγηκε και η Αθήνα – «Εσπασε» η βιτρίνα Μπακογιάννη – Μητσοτάκη
Πλημμύρισαν και τα καινούργια πεζοδρόμια της Πανεπιστημίου / Πηγή: Twitter

Κατέρρευσε μέσα σε λίγα λεπτά ισχυρής νεροπομπής στην Αττική και η καρδιά της πρωτεύουσας. Αποκαλύφθηκε ξεκάθαρα η έλλειψη υποδομών και μαζί σαρώθηκε η Μπακογιάννειος επικοινωνιακή βιτρίνα της, με το κέντρο της πόλης να μετατρέπεται σε… ριβιέρα της ενδοχώρας, ελλείψει έργων αναγκαίων για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των ανθρώπων από κάθε καιρικό φαινόμενο.

Στην Αθήνα ήχησε και το 112 πολύ ώρα μετά την έναρξη της καταιγίδας που προειδοποιούσε για αυτό που είχαν ζήσει ήδη οι Αθηναίοι και συμβούλευε να περιορίσουμε τις μετακινήσεις.

Δρόμοι πλημμυρισμένοι, με φρεάτια βουλωμένα, πεζοδρόμια-θάλασσες, ζημιές σε καταστήματα, σε οικίες, σε σχολικά κτίρια σπίτια και σχολεία, λόγω της αποκαλόκαιρης καταιγίδας της Τετάρτης (6.9.2023). Και κολυμπάνε… ξέπνοα τα κονδύλια που δόθηκαν από τη διοίκηση του δήμου της Αθήνας για να χτίζεται το επικοινωνιακό προφίλ του δημάρχου, ως αεικίνητου στο να δημιουργεί αφηγήματα για την πόλη του μέλλοντος που στηρίζεται σε φιοριτούρες επιχειρηματοτουριστικές αλλά πνίγεται χωρίς έργα υποδομής…

Είναι χαρακτηριστικό ότι άμεση ήταν η αντίδραση δημοτικών παρατάξεων του δήμου Αθηναίων, ιδίως της αριστερής αντιπολίτευσης, που αναδεικνύουν συνεχώς τα κακώς κείμενα στις επιλογές της διοίκησης Μπακογιάννη. Καταδεικνύουν ότι η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων ακολουθεί πολιτικές που δεν είναι προσανατολισμένες στις ανάγκες των κατοίκων της πόλης και δεν δίνουν κύρια προτεραιότητα σε εργασίες για τον συστηματικό καθαρισμό φρεατίων ή η σε συντονισμένη πίεση προς την Πολιτεία για έργα αντιπλημμυρικά κ.ά. Κι αυτό την ίδια ώρα που η δημοτική Αρχή, πέρα από τους Μεγάλους Περίπατους του τίποτα, εξασφάλισε μόλις προ διμήνου περί τα δεκατρία εκατομμύρια ευρώ για να διαφημιστεί η Αθήνα ως πόλη συνεδριακού τουρισμού…

Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία Daniel: Απίστευτες εικόνες στη Βασιλίσσης Σοφίας – Κόντεψαν να πνιγούν (Video)

Το επισημαίνει η Λαϊκή Συσπείρωση (δημοτική παράταξη στην Αθήνα που στηρίζει το ΚΚΕ) με μια δημόσια παρέμβασή της, δηκτική για τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και για την κυβέρνηση της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με τίτλο “ανοχύρωτη πόλη η Αθήνα” η Λαϊκή συσπείρωση αναφέρει τα εξής:

«Μόλις 10 λεπτά νεροποντής χρειάστηκαν για να γίνει όλη η Αθήνα κρανίου τόπος. Ένας ατελείωτος χείμαρρος όλη η πόλη , με τις κεντρικές οδούς όπως η Βασιλίσσης Σοφίας, η Λένορμαν, η Φραντζή, η Χαμοστέρνας, να πλημμυρίζουν σε χρόνο ρεκόρ και να γίνονται απροσπέλαστες και επικίνδυνες για πεζούς και οδηγούς.

Σχολεία, καταστήματα, σπίτια, πλημμύρισαν. Οι εικόνες που αντικρίζουν οι Αθηναίοι είναι αποκαρδιωτικές.

Μέσα σε 10 λεπτά, στην πρώτη έντονη βροχή του φθινοπώρου, κατέρρευσε ξανά με πάταγο το αφήγημα κυβέρνησης και Δημάρχου Αθήνας περί “πρότυπης πόλης”. Η ανυπαρξία στοιχειωδών αντιπλημμυρικών έργων, όπως ο καθαρισμός φρεατίων, είναι εκκωφαντική. Πόσο μάλλον που τώρα μετά τις πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών ο κίνδυνος πλημμυρών αυξάνεται. Μία πόλη ανοχύρωτη, μπλοκαρισμένη από άκρη σ’ άκρη μέσα σε λίγα λεπτά, οι πολίτες απροστάτευτοι.

Μόλις τον Ιούλιο η δημοτική Αρχή βρήκε πάνω από 13 εκατομμύρια ευρώ για να διαφημιστεί η Αθήνα ως πόλη συνεδριακού τουρισμού. Η ανάγκη όμως των δημοτών να μην κινδυνεύουν από το κάθε καιρικό φαινόμενο δεν έχει βρει ακόμα τη θέση της στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής, γιατί είναι κόστος.

Απαιτούμε από τον Δήμαρχο της Αθήνας έστω και τώρα, να πάρει όλα τα μέτρα που χρειάζονται για να “ξεφρακάρουν” οι δρόμοι της Αθήνας, να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές σε καταστήματα, σπίτια και σχολεία, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για να επισκευαστούν οι ζημιές».

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανεβαίνουν διάφορα βίντεο και εικόνες από μια Αθήνα όπου τα πάντα πλημμυρίζουν…

Διαβάστε επίσης: Σφυροκόπημα της κακοκαιρίας Daniel στη Θεσσαλία: Αποκαλυπτική δορυφορική εικόνα από τον πλημμυρισμένο θεσσαλικό κάμπο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter