«Πνίγηκε» στην τσίκνα η Αθήνα λόγω Τσικνοπέμπτης – 2,5 φορές πάνω από το όριο η αιθαλομίχλη

«Πνίγηκε» στην τσίκνα η Αθήνα λόγω Τσικνοπέμπτης – 2,5 φορές πάνω από το όριο η αιθαλομίχλη

«Πνίγηκε» στην τσίκνα λόγω Τσικνοπέμπτης η Αθήνα, με τα επίπεδα της αιθαλομίχλης να κινούνται αρκετά πάνω από τα συνηθισμένα επίπεδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Ευάγγελος Γερασόπουλος, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, τα επίπεδα της αιθαλομίχλης έφτασαν 2,5 φορές επάνω από τα συνηθισμένα επίπεδα.

«Αυτό το οποίο μετρήσαμε και διαπιστώσαμε ήταν ότι σε σχέση με τα συνήθη βραδινά επίπεδα, που έχουμε συγκεντρώσεις γύρω στο 70 με 90 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, εχθές το βράδυ (16/2) και πιο νωρίς, είχαμε πολύ υψηλές συγκεντρώσεις που σε ορισμένες περιοχές της Αθήνας ξεπέρασαν και τα 250 μικρογραμμάρια στο κυβικό μέτρο», αποκάλυψε ο κ. Γερασόπουλος,χαρακτηρίζοντας την τιμή οριακή καθώς ήταν 2 με 2,5 φορές επάνω από τα συνήθη κρύα βράδια στην Αθήνα.

«Το όριο που έχει θεσπίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι στα 15 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Η μέση τιμή της μέρας είναι 15μg φέτος που είναι μια ιδιαίτερη χρονιά και ήταν πιο αυξημένη, ενώ τα βράδια ξεπερνάμε τα 70, 80 και 100 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Είμαστε αρκετά πιο πάνω» υπογράμμισε στο τέλος της παρέμβασής του ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Διαβάστε επίσης:

Τσικνοπέμπτη: Από που ξεκίνησε το έθιμο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter