ΠΝΠ για εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση και εκ περιτροπής λειτουργίας των σχολείων

ΠΝΠ για εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση και εκ περιτροπής λειτουργίας των σχολείων

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα σε ΦΕΚ (A 157 – 10.08.2020) προβλέπεται ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση μπορεί να παρέχεται και «κατά τη διάρκεια εκ περιτροπής λειτουργίας των σχολείων».

Με τον τρόπο αυτόν η υπουργός Παιδείας Νίκη Kεραμέως κάνει εμμέσως σαφή την προετοιμασία του υπουργείου της για παροχή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα παιδιά που δεν θα πηγαίνουν σχολείο, σε περίπτωση που τελικά αποφασιστεί -λόγω κορονοϊού- η εκ περιτροπής λειτουργία τους τον Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα, η ΠΝΠ αναφέρει ότι:

Άρθρο δέκατο έβδομο Παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, το πρώτο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 63 του ν. 4686/2020 (Α’ 96) αντικαθίσταται ως εξής:

«Παρέχεται, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης και υπό τους ειδικότερους όρους, τις προϋποθέσεις και την έκταση που αποφασίζονται κατά περίπτωση από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση με χρήση μέσων τεχνολογίας σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που δεν δύνανται να παρακολουθήσουν διά ζώσης την εκπαιδευτική διαδικασία είτε λόγω καθολικής ή μερικής αναστολής ή απαγόρευσης ή εκ περιτροπής λειτουργίας εκπαιδευτικής δομής είτε για άλλο λόγο που ανάγεται σε έκτακτο ή απρόβλεπτο γεγονός».

Το εδάφιο που αντικαθίσταται, προέβλεπε ότι είναι δυνατή η, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης, παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με χρήση μέσων τεχνολογίας σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που δεν δύνανται να παρακολουθήσουν δια ζώσης την εκπαιδευτική διαδικασία είτε λόγω καθολικής ή μερικής αναστολής ή απαγόρευσης λειτουργίας εκπαιδευτικής δομής είτε για άλλον λόγο που ανάγεται σε έκτακτο ή απρόβλεπτο γεγονός.

Δεν αναφερόταν δηλαδή σε εκ περιτροπής λειτουργία σχολείων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter