Ποδαρικό με φόρους-Τι θα πληρώνουμε ακριβότερα από την πρωτοχρονιά

Ποδαρικό με φόρους-Τι θα πληρώνουμε ακριβότερα από την πρωτοχρονιά

Νέο κύμα φορολογίας κάνει ποδαρικό μαζί με την νέα χρονιά. Έτσι με το καλημέρα της νέας χρονιάς θα επιβληθεί επιβάρυνση 50 λεπτά στο πακέτο τσιγάρων. Ενώ και το πετρέλαιο, η βενζίνη, το υγραέριο κίνησης, ο καφές, η σταθερή τηλεφωνία, το διαδίκτυο και τα υγρά αναπλήρωσης ηλεκτρονικών τσιγάρων θα στοιχίζουν παραπάνω.

Αναλυτικά από την 1η Ιανουαρίου του 2017

Ανατιμήσεις  3-8 λεπτά στα καύσιμα: Ο ΕΦΚ στη βενζίνη θα αυξηθεί κατά 3 λεπτά το λίτρο, από τα 0,67 στα 0,7 ευρώ, ενώ στο πετρέλαιο κίνησης θα αυξηθεί κατά 8 λεπτά, από τα 0,33 στα 0,41 ευρώ. Ο ΕΦΚ στο υγραέριο κίνησης θα ανέβει 10 λεπτά το λίτρο, από τα 0,33 στα 0,43 ευρώ. Στη βενζίνη η αύξηση της λιανικής τιμής υπολογίζεται ότι θα φθάσει τα 4 λεπτά το λίτρο, ενώ στο πετρέλαιο κίνησης η αύξηση θα διαμορφωθεί στα 8 λεπτά το λίτρο.

Ακριβότερος κατά 10 λεπτά ο καφές, ενώ η επιβάρυνση στο ράφι θα είναι έως 25%. Επιβάλλεται ειδικός φόρος κατανάλωσης στον εισαγόμενο και εγχωρίως παραγόμενο καφέ με συντελεστές από 2 έως 3 ευρώ ανά κιλό στον καβουρντισμένο καφέ και με συντελεστή 4 ευρώ ανά κιλό στον στιγμιαίο καφέ και στα παρασκευάσματα από εκχυλίσματα, αποστάγματα ή συμπυκνώματα του καφέ. Η επιβολή του φόρου αυτού αναμένεται να επιβαρύνει με αυξήσεις κατά 10%-20% τις λιανικές τιμές πώλησης των διαφόρων ειδών καφέ.

Επιβάρυνση 50 λεπτά στο πακέτο τσιγάρων: Αυξάνονται οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης στα τσιγάρα και τα λοιπά προϊόντα καπνού. Ο πάγιος φόρος κατανάλωσης που επιβαρύνει τον λεπτοκομμένο καπνό θα ανέβει στα 170 ευρώ ανά κιλό (από τα 156,70), ενώ ο αναλογικός φόρος θα αυξηθεί από το 20% στο 26% της λιανικής τιμής πώλησης. Το αποτέλεσμα των αυξήσεων αυτών στους ΕΦΚ των τσιγάρων και του καπνού θα είναι να αυξηθούν οι λιανικές τιμές πώλησης κατά 0,50 έως 1 ευρώ ανά πακέτο. Ήδη, κάποιες επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει σε ανατιμήσεις 20 λεπτών το πακέτο, καλύπτοντας το ένα μέρος της αύξησης.

Επιβάλλεται ειδικός φόρος κατανάλωσης και στα υγρά που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Το ύψος του φόρου θα είναι 10 λεπτά ανά ml υγρό.

Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ αυξάνονται κατά 30% από την 1η Ιανουαρίου 2017 στα νησιά: Σκόπελος, Αμοργός, Ίος, Κύθνος, Σέριφος, Σίκινος, Ανάφη, Κίμωλος, Φολέγανδρος, Ηρακλειά, Δονούσα, Θηρασία, Κουφονήσια και ΔήλοςΘα αυξηθούν 6% οι λογαριασμοί σε σταθερά και ίντερνετ: Επιβάλλεται τέλος 5% σε κάθε μηνιαίο ή διμηνιαίο λογαριασμό τηλεπικοινωνιακών τελών σταθερής τηλεφωνίας. Το νέο αυτό τέλος θα επιβάλλεται επί των καθαρών (προ ΦΠΑ) τηλεπικοινωνιακών τελών κάθε μηνιαίου ή διμηνιαίου λογαριασμού. Επί του νέου αυτού τέλους θα επιβάλλεται εν συνεχεία ο ΦΠΑ με συντελεστή 24%. Η τελική επιβάρυνση στους λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας θα φθάσει το 6%.

Θα αυξηθεί 30% ο ΦΠΑ σε νησιά. Τις προηγούμενες ημέρες ψηφίστηκε η αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017- σε Χίο, Λέσβο, Σάμο, Σαμοθράκη και τα Δωδεκάνησα με εξαίρεση τη Ρόδο και την Κάρπαθο. Στα υπόλοιπα νησιά, τα οποία έως σήμερα είχαν εξαιρεθεί, οι συντελεστές αυξάνονται.

Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ αυξάνονται κατά 30% από την 1η Ιανουαρίου 2017 στα νησιά: Σκόπελος, Αμοργός, Ίος, Κύθνος, Σέριφος, Σίκινος, Ανάφη, Κίμωλος, Φολέγανδρος, Ηρακλειά, Δονούσα, Θηρασία, Κουφονήσια και Δήλος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter