«Ποδαρικό» με… Σχοινά ο Γκουαϊδό στις Βρυξέλλες

«Ποδαρικό» με… Σχοινά ο Γκουαϊδό στις Βρυξέλλες

Ο Χουάν Γκουαϊδό, αυτονακηρυχθείς πρόεδρος της Βενεζουέλας, μετέβη για πρώτη φορά επισήμως στις Βρυξέλλες, αναζητώντας συμμάχους στους κόλπους της Ε.Ε, πραγματοποιώντας την πρώτη συνάντηση με τον Έλληνα αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά.

Έχοντας λάβει διαβεβαιώσεις από τις ΗΠΑ, οι οποίες επιθυμούν να τον στηρίξουν «ακόμη περισσότερο» κατά του Νικολάς Μαδούρο, σύμφωνα με τον Μάικ Πομπέο, ο Χουάν Γκουαϊδό αποφάσισε να μεταβεί και στην Ευρώπη, με στόχο να βρει ακόμη περισσότερα στηρίγματα. 

Μάλιστα, ο πρώτος Ευρωπαίος αξιωματούχος που προθυμοποιήθηκε να συνομιλήσει με τον Βενεζουελάνο πολιτικό, ήταν ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, που αποτελεί επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη (η κυβέρνηση του οποίου είχε… σπεύσει το καλοκαίρι να αναγνωρίσει τον Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας) για την εκπροσώπηση της χώρας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Στη συνάντηση Γκουαϊδό – Σχοινά δόθηκαν διαπιστευτήρια από τα υψηλά κλιμάκια της Ε.Ε, καθώς σκοπεύουν να «σιγοντάρουν» τον πολιτικό από τη Βενεζουέλα και τις προσπάθειες του για κατοχύρωση της πολιτικής εξουσίας στη χώρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter