Ποδαρικό με το ακροδεξί

Ποδαρικό με το ακροδεξί

Οσο οι νοικοκυρές έκοβαν από ένα κομμάτι βασιλόπιτα του Χριστού, του σπιτιού και του εμβολίου, όσο ο Κωστόπουλος αντικαθιστούσε την γκλίτσα με το πούρο για το ξεβλάχεμα και λικνιζόταν με τον Τσιτσιπά στο Ντουμπάι και ντίμπι ντίμπι ντάι, ο πρωθυπουργός ετοίμαζε αλλαγές και συνάμα πατούσε το κουμπί της μηχανής του χρόνου.

Έπεσε π.χ. κάποιος σε κώμα στα μέσα του ’50, ξυπνά, ακούει υπουργός Mεταφορών Καραμανλής, υφυπουργός Κεφαλογιάννης και μονολογεί: «Πρέπει να κοιμήθηκα κανένα οκτάωρο». Το μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα της προεκλογικής δέσμευσης έφτασε αισίως τα 59 μέλη. Αν θελήσει να τους πάει εκδρομή στην Πάρνηθα, δεν θα χωράνε σε ένα πούλμαν.

«Τι είναι ανασχηματισμός, μαμά; Να στάζει το ταβάνι και εμείς ν’ αλλάζουμε θέση στα έπιπλα». Εγινε λοιπόν ανασχηματισμός. Εγινε με όρους οικολογίας. Ανακύκλωση προσώπων για να μη διαταραχτεί το οικοσύστημα σαμαρικών, καραμανλικών και σημιτικής συνιστώσας. Τσεκουράτη επιλογή ο Βορίδης. Η αναγκαστικότητα του ξύλου τώρα δικαιώνεται. Γλυκά μάς το λέει και θα βάλει τα δυνατά του να μην επανέλθουν στην εξουσία οι ελαττωματικές ιδέες της Αριστεράς. Ακλόνητος ο Γεωργιάδης, ο υστερικός μαϊντανός των καναλιών, το ντόμπερμαν της ΝΔ που, εμβολιασμένος οικογενειακά με τον ορό της αλήθειας, ομολόγησε κυνικά ότι από σεβασμό στην Ορθοδοξία δεν πήραν αυστηρά μέτρα στη Θεσσαλονίκη, αφοδεύοντας σε τάφους αθώων. Κράτησε το χαρτοφυλάκιο της καταστολής ο «αδιάβαστος» Χρυσοχοΐδης που χορεύει ταγκό με το εγώ του και τα κλομπ και που αν δεν τον ευνοούσε η τύχη στη σύλληψη του Ξηρού, το πολύ πολύ να ήταν τσιλιαδόρος σε μπαρμπουτιέρα. Παρέμεινε η Κεραμέως παρά την κατακραυγή της εκπαιδευτικής κοινότητας για τον τσαμπουκά της να αγνοεί τους ειδικούς και τη φαεινή της ιδέα να γράφουν οι μαθητές διαγωνίσματα στο σπίτι ώστε να πάρουν όλοι άριστα. Δεν αντικαταστάθηκε η Μενδώνη που τσιμέντωσε την Ακρόπολη και πλημμύρισε στην πρώτη βροχή, αλλά ως αρχαιολόγος ανακάλυψε ότι αυτό οφείλεται στις κακοτεχνίες του Ικτίνου και του Καλλικράτη. Ανταμείφθηκε ο Κικίλιας για το μπάχαλο στο σύστημα υγείας και τις διαβεβαιώσεις του ότι όλα είναι έτοιμα για τον εμβολιασμό, ενώ σημειώνονται ήδη σημαντικές ελλείψεις σε σύριγγες και αναλώσιμα.

Νέα δεδομένα στην επιστήμη θα προσφέρει η Σοφία Βούλτεψη με τη θεωρία της «μένουν άνθρωποι δίπλα στους Ρομά». Μπορεί ακόμη και ο Σαμαράς να είχε αποπέμψει τον Στύλιο όταν είπε για την Κανέλλη «της χρειάζεται Κασιδιάρης», αλλά σε μια όλο και δεξιότερη κυβέρνηση κανείς δεν χάνεται. Και μια σημειολογική λεπτομέρεια, οι ιστορικοί έχουν παρατηρήσει ότι όσο το Βυζάντιο βυθιζόταν στην παρακμή τόσο φανφαρόνικοι γίνονταν οι τίτλοι των αξιωματούχων :« Σ πα θα ροκ ου β ι κ ου λ άριος »,« Μέγας λογα- ριαστής των ευαγών σεκρέτων» ή «Κόμης των θείων θησαυρών». Η αντιστοιχία με υφυπουργούς αρμόδιους για την οικονομική διπλωματία και εξωστρέφεια, τη δημογραφική πολιτική και την οικογένεια κ.λπ. είναι προφανής.

Τα παπαδιαμαντικά Φώτα Ολόφωτα μπορεί να μετατράπηκαν σε μεσαιωνικό και ακροδεξιό σκοταδισμό, αλλά η σύγκρουση με την εκκλησία δεν έφτασε στα άκρα. Χρειάζονται τους ρασοφόρους ως μεσολαβητές στον Μεγαλοδύναμο, αφού δικό τους σχέδιο δεν έχουν. Οσο δεν παραδεχόμαστε ότι η Μαρέβα είναι υπέρκομψη τόσο θα μένουμε ασφαλείς στην Κόλαση του Δάντη.

H Χρύσα Κακατσάκη είναι φιλόλογος ιστορικός Τέχνης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter