Ποδαρικό στα δικαστήρια με εμβληματικές δίκες

Ποδαρικό στα δικαστήρια με εμβληματικές δίκες

Το νέο έτος έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα δικαστικά δρώμενα. Πολλές είναι οι υποθέσεις που αναβλήθηκαν λόγω των περιορισμών της πανδημίας, αλλά εξίσου πολλές είναι και οι νέες δίκες που προσδιορίστηκαν για τη χρονιά που μπαίνει και αφορούν εγκλήματα που συγκλόνισαν το πανελλήνιο. Ηδη βρίσκονται στον δρόμο προς το ακροατήριο εμβληματικές δίκες, όπως αυτές των υποθέσεων βιασμού και απόπειρας βιασμού από τους γνωστούς στο καλλιτεχνικό και όχι μόνο στερέωμα Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρο Φιλιππίδη, η υπόθεση της Folli Follie αλλά και το αποτρόπαιο έγκλημα της δολοφονίας της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά από τον πιλότο σύζυγο που αρχικά προσπάθησε να εξαπατήσει τις διωκτικές αρχές. Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η εκδίκαση σημαντικών υποθέσεων, όπως η δίκη για τον φόνο του Ζακ Κωστόπουλου, και αναμένεται εντός του 2022 η ετυμηγορία.

Η δίκη του ψευτογιατρού

Συνεχίζεται στις 11 Ιανουαρίου η δίκη του ψευτογιατρού Dr. Kontos, καθώς και των δεκαέξι φερόμενων συνεργών του. Ανάμεσα στους συγκατηγορούμενούς του είναι γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, αλλά και ένας πρώην υπουργός της ΝΔ, γιατρός στο επάγγελμα.

Ο ψευτογιατρός, ο οποίος προμήθευε με μαντζούνια τα θύματά του υποσχόμενος πλήρη ίαση, κατηγορείται για δώδεκα ανθρωποκτονίες καρκινοπαθών, ανάμεσα στους οποίους και μικρά παιδιά, αλλά και για δεκατέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονίας. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα, κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, οπλοκατοχή και παραβίαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Ο ψευτογιατρός εμφανιζόταν στα θύματά του μεταξύ άλλων ως «εξαιρετικά καταρτισμένος και έμπειρος, ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας με εξειδικευμένες γνώσεις και πρωτοποριακές μεθόδους θεραπείας ανίατων ασθενειών, αλλά και ως διακεκριμένος ογκολόγος, ομοιοπαθητικός». Συνολικά κατάφερε να αποσπάσει από τα θύματα και τις οικογένειές τους 838.175 ευρώ.

Ο βασανισμός του Χρήστου Χρονόπουλου

Στις 11 Ιανουαρίου αναμένεται να συνεχιστεί η εκδίκαση της έφεσης δύο αστυνομικών που έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη οκτώ ετών για βασανιστήρια (αδικήματα των άρθρων 137Α και 137Β του Ποινικού Κώδικα) τα οποία τέλεσαν σε βάρος του Χρήστου Χρονόπουλου, πολίτη με ψυχολογικά προβλήματα, όντας αστυνομικοί υπάλληλοι στα καθήκοντα των οποίων αναγόταν η φύλαξη και η επιμέλεια κρατουμένων. Κατά την πρωτόδικη απόφαση, οι αστυνομικοί προκάλεσαν στον Χρ. Χρονόπουλο σωματικές κακώσεις με σκοπό να τον τιμωρήσουν και να τον εκφοβίσουν, οι οποίες είχαν αποτέλεσμα τη βαρύτατη σωματική βλάβη του. Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας στις 22.5.2007, όπου και προσήχθη το θύμα επειδή «παρενοχλούσε» θαμώνες καφετέριας. Οδηγήθηκε εκεί αρτιμελής, περπατώντας και χωρίς σωματικά προβλήματα. Δύο ώρες μετά κλήθηκε το ΕΚΑΒ, παραλαμβάνοντας τον

Χρ. Χρονόπουλο σε κωματώδη κατάσταση για να τον διακομίσει στο Θριάσιο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση, υποσκληρίδιο και επισκληρίδιο αιμάτωμα και συνοδό οίδημα εγκεφάλου. Επιπλέον έφερε παντού μώλωπες και σημάδια κακοποίησης. Λόγω της κακοποίησης από τους αστυνομικούς προκλήθηκε μόνιμη ολική κινητική αναπηρία. Η δίκη σε δεύτερο βαθμό ύστερα από πολλές αναβολές ξεκίνησε στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών τον περασμένο Νοέμβριο.

Το λιντσάρισμα μέχρι θανάτου του Ζακ

Στις 18 Ιανουαρίου συνεχίζεται η δίκη για το θανατηφόρο λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου. Ενώπιον του μεικτού ορκωτού δικαστηρίου ο μεσίτης A.X., ο κοσμηματοπώλης Σ.Δ. και οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στον θάνατο του Ζακ και κάθισαν τον Οκτώβριο στο εδώλιο κατηγορούμενοι για θανατηφόρα σωματική βλάβη και όχι για ανθρωποκτονία – η οικογένεια του Ζακ ζητούσε την αναβάθμιση της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Ηταν 21 Σεπτεμβρίου 2018 όταν όλη η Ελλάδα έβλεπε αποσβολωμένη το βίντεο της δολοφονίας ενός απροστάτευτου ανθρώπου στην οδό Γλάδστωνος στο κέντρο της Αθήνας. Εκείνη την Παρασκευή το μεσημέρι ο μεσίτης Α.Χ. και ο κοσμηματοπώλης Σ.Δ., με τη συνδρομή ορισμένων αντρών της ΕΛΑΣ, σκότωσαν με συνεχή και δυνατά χτυπήματα τον Ζαχαρία Κωστόπουλο μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών.

Με προπονητή ιστιοπλοΐας η πρώτη δίκη για το #MeToo

Στις 12 Ιανουαρίου 2022 προσδιορίστηκε η πρώτη δίκη για το ελληνικό #ΜeΤoo με κατηγορούμενο πρώην προπονητή της ιστιοπλοΐας, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για τον βιασμό εντεκάχρονης αθλήτριάς του πριν από δέκα χρόνια. Ο κατηγορούμενος είχε ισχυριστεί μάλιστα –προκαλώντας έντονες αντιδράσεις– ότι δεν ήταν βιασμός αλλά ερωτική σχέση με τη συναίνεση της ανήλικης, την οποία μάλιστα ήθελε να παντρευτεί. Ο πρώην προπονητής θα καθίσει στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών προκειμένου να δικαστεί για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια.

Στην πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας που πρότεινε την παραπομπή του σε δίκη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Χωρίς αιδώ ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη αθλήτριά του. Εκμεταλλεύτηκε την απειρία της και την εμπιστοσύνη των γονιών της σε εκείνον. Συνεχίζει να συμπεριφέρεται με απάθεια ακόμη και μετά τις αποκαλύψεις. Ασκησε σεξουαλική και ψυχολογική βία στην ανήλικη για να μην αποκαλύψει στους γονείς της τον βιασμό της».

Η «εγκληματική οργάνωση» της Folli Follie

Στις 10 Ιανουαρίου 2022 θα δικαστούν για το σκάνδαλο της Folli Follie ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο γιος του Τζώρτζης, η σύζυγός του Καίτη και άλλοι δέκα κατηγορούμενοι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σωρεία κακουργημάτων για απάτη επενδυτών με παραποιημένους ισολογισμούς και ψεύτικα οικονομικά στοιχεία. Η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών προσδιορίστηκε τότε εξαιτίας του κινδύνου αποφυλάκισης των προσωρινά κρατουμένων τον ερχόμενο Μάρτιο, με την παρέλευση του 18άμηνου.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας (και της ηθικής αυτουργίας), από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 120.000 ευρώ, της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσας (και της συνέργειας) κατά φυσικών και νομικών προσώπων, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, με προξενηθείσα ζημία άνω των 120.000 ευρώ, της χειραγώγησης της αγοράς από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση (και της συνέργειας), της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Ο Δ. Κουτσολιούτσος θα δικαστεί και για το κακούργημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα. Το σκάνδαλο απασχόλησε τις δικαστικές αρχές από το 2018, ενώ η δικογραφία κάνει λόγο για «εγκληματική οργάνωση» που δρούσε σε Ασία και Ευρώπη. Σύμφωνα με τους δικαστές, η ζημία από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης ανέρχεται σε 413.078.346,17 ευρώ, αν και, όπως εξηγείται, το συνολικό μέγεθος της οικονομικής βλάβης δεν είναι δυνατόν να αποτιμηθεί. Οι απώλειες για τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου αποτιμώνται σε 3.988.701,39 ευρώ ενώ για τα φυσικά πρόσωπα και τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου σε 409.089.644 ευρώ.

Εφετείο για την υπόθεση του Βαγγέλη Σταθόπουλου

Στις 9 Φεβρουαρίου προσδιορίστηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση του αναρχικού Βαγγέλη Σταθόπουλου. Το τριμελές εφετείο κακουργημάτων σε μια πρωτοφανή καταδίκη βάσει δεδικασμένου προηγούμενης ετυμηγορίας έκρινε ένοχο για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση (Επαναστατική Αυτοάμυνα) αλλά και για κλοπή (μετατροπή κατηγορίας από ληστεία) στο κατάστημα ΟΠΑΠ του Χολαργού τον Βαγγ. Σταθόπουλο και τον καταδίκασε σε 19 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή. Η ελληνική Δικαιοσύνη επέδειξε τη συσσωρευμένη σκληρότητά της προς το πρόσωπο του Βαγγ. Σταθόπουλου, αφού από την αρχή της σύλληψής του ακολούθησε τυφλά ένα σαθρό κατηγορητήριο με μπούσουλα τη συντηρητική λογική της δεδομένης ενοχής λόγω προηγούμενης καταδικαστικής απόφασης στο παρελθόν. Μάλιστα κατά την αποδεικτική διαδικασία ούτε καν η ίδια η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία δεν κατάφερε να στοιχειοθετήσει όσα υποστήριζε.

Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη με βιασμούς ανηλίκων

Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών θα καθίσει στις 11 Φεβρουαρίου 2022 ο προφυλακισμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος κατηγορείται για τέσσερις υποθέσεις βιασμού ανηλίκων και νεαρών αντρών.

Ο Δ. Λιγνάδης μέσω του δικηγόρου του Αλέξη Κούγια δεν άσκησε έφεση κατά του πρωτόδικου βουλεύματος, ζητώντας μάλιστα τον άμεσο προσδιορισμό της εκδίκασης της υπόθεσης. Οπερ και εγένετο για το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. Τότε θα ξεκινήσει η δίκη.

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός είναι προφυλακιστέος από τον Φεβρουάριο του 2021 στις φυλακές της Τρίπολης για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή δύο ανηλίκων. Μετά την προφυλάκισή του ο Δ. Λιγνάδης απολογήθηκε για ακόμη δύο υποθέσεις. Η πρώτη δικογραφία σχηματίστηκε έπειτα από μήνυση που κατατέθηκε από νεαρό άντρα ο οποίος υποστήριξε ότι βιάστηκε από τον κατηγορούμενο το 2018 μες στο σπίτι όπου –σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο μηνυτής– τον νάρκωσε και τον βίασε.

Η δεύτερη υπόθεση που έρχεται να προστεθεί αφορά καταγγελλόμενο βιασμό πριν από επτά χρόνια, χρονική περίοδο κατά την οποία ο μηνυτής ήταν ανήλικος. Στην καταγγελία του ο ίδιος περιέγραψε κι ένα modus operandi του κατηγορουμένου, υποστηρίζοντας ότι έβρισκε τα ανήλικα θύματά του στην πλατεία που βρίσκεται κοντά στο σπίτι του. Ερωτήματα εγείρει ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκαν τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σε ό,τι αφορά την υπόθεση Λιγνάδη, καθώς υπήρξαν αδικαιολόγητες ολιγωρίες και παραλείψεις σε όλη τη διαδικασία.

Εφετείο για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη

Στις αρχές του 2022 και συγκεκριμένα στις 14 Φεβρουαρίου αναμένεται να εκδικαστεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο. Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών με ομόφωνη απόφαση στις 15 Μαΐου 2020 επέβαλε πρωτόδικα στους κατηγορούμενους Μανώλη Κούκουρα και Αλέξανδρο Λουτσάι το ανώτατο όριο των ποινών και για τα δύο αδικήματα, ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη στον καθένα για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της Ελ. Τοπαλούδη. «Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό» είχε πει η εισαγγελέας της έδρας Αριστοτελία Δόγκα κατά την αγόρευσή της, η οποία συζητήθηκε όσο καμία άλλη τα τελευταία χρόνια και καταχειροκροτήθηκε στο τέλος της. Αναφερόμενη στους δύο κατηγορούμενους η εισαγγελέας είπε ότι «με τη στάση τους ενέπαιζαν σε όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο, δεν μεταμελήθηκαν πραγματικά αλλά συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη» ενώ είχε πει χαρακτηριστικά και το «ας αποδοθεί δικαιοσύνη και ας καταστραφεί ο κόσμος όλος». Τον Νοέμβριο του 2018 το λιμενικό εντόπισε το άψυχο σώμα της Ελ. Τοπαλούδη στη Ρόδο. Το προηγούμενο βράδυ οι δύο καταδικασθέντες σε πρώτο βαθμό για τη δολοφονία της ζήτησαν από τη φοιτήτρια να συνευρεθούν ερωτικά, εκείνη τους ακολούθησε αλλά αρνήθηκε οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή μαζί τους. Τότε οι δράστες τη βίασαν και στη συνέχεια τη χτύπησαν με σιδερένιο αντικείμενο και έχασε τις αισθήσεις της. Αργότερα τη μετέφεραν στην παραλία και την πέταξαν στη θάλασσα.

Τα σεξουαλικά εγκλήματα του Πέτρου Φιλιππίδη

Για τις 18 Μαρτίου προσδιορίστηκε να ξεκινήσει ενώπιον του μεικτού ορκωτού δικαστηρίου η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος στην Τρίπολη. Ο άλλοτε δημοφιλής ηθοποιός παραπέμπεται να δικαστεί για βιασμό κατ’ εξακολούθηση το 2008 και για δύο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014 ύστερα από σχετικές καταγγελίες σε βάρος του. Κατά την απολογία του, η οποία διεξάχθηκε υπό άκρα μυστικότητα, αρνήθηκε τις κατηγορίες. Εκανε λόγο για γυναίκες που είχαν εμμονή μαζί του.

Τον χορό των καταγγελιών σε βάρος του ξεκίνησαν τον περασμένο Φεβρουάριο η Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους,η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη, οι οποίες κατέθεσαν καταγγελίες σε βάρος του στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, οι οποίες αφορούσαν ασελγείς πράξεις, λεκτική βία και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Οι καταγγελίες αυτές αν και δεν οδήγησαν σε άσκηση διώξεων σε βάρος του, καθώς τα αδικήματα είχαν παραγράφει, έδωσαν κουράγιο σε άλλες γυναίκες να μιλήσουν. Ετσι στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που ξεκίνησε μετά το ξέσπασμα του ελληνικού #ΜeToo κατατέθηκαν τρεις καταγγελίες σε βάρος του. Η μία από αυτές αφορά βιασμό ο οποίος τελέστηκε το 2008 μες στο θέατρο Ηβη στο πλαίσιο επαγγελματικού ραντεβού. Σύμφωνα με την καταγγελία, το θέατρο ήταν άδειο και ο Π. Φιλιππίδης επιτέθηκε και τελικά εξανάγκασε την καταγγέλλουσα σε πράξεις που στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού. «Αρχισε να μου μιλάει άσχημα και μου έκανε χειρονομίες. Του ξέφυγα, έτρεξα στον διάδρομο. Με πρόλαβε, με έπιασε από τον λαιμό και μου έκανε ό,τι μου έκανε» κατέθεσε η γυναίκα.

H μία από τις δύο απόπειρες βιασμού ήταν αυτή που είχε καταγγείλει στο Documento η ηθοποιός Α.Γ. και φέρεται να έγινε το καλοκαίρι του 2014. Ο Π. Φιλιππίδης φέρεται κατά την ίδια να χρησιμοποίησε τη θέση και τη φήμη που είχε προκειμένου να την εκμεταλλευτεί σεξουαλικά με αντάλλαγμα θέση εργασίας. Κατέθεσε ότι έπειτα από συνάντηση με τον ηθοποιό για ένα ρόλο ο κατηγορούμενος προσφέρθηκε να την πάει στο σπίτι της με το αυτοκίνητό του. Την οδήγησε όμως σε απόμερο σημείο στο Παλαιό Ψυχικό και αποπειράθηκε να τη βιάσει. Τη δεύτερη καταγγελία για απόπειρα βιασμού από τον κατηγορούμενο είχε αποκαλύψει επίσης το Documento στις αρχές Μαρτίου. Η δεύτερη καταγγέλλουσα υποστήριξε ότι δέχτηκε σεξουαλική επίθεση το 2010 στο θέατρο Μουσούρη και συγκεκριμένα στο καμαρίνι του ηθοποιού, στο οποίο και πήγε προκειμένου να συζητήσουν για ενδεχόμενη επαγγελματική συνεργασία. Οπως κατέθεσε η ίδια, εκεί ο κατηγορούμενος της επιτέθηκε, εκείνη αντιστάθηκε, πάλεψαν για αρκετή ώρα και τελικά η γυναίκα κατάφερε να ξεφύγει.

Το αποτρόπαιο έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Στη χρονιά που έρχεται αναμένεται να ξεκινήσει και η δίκη για τη γυναικοκτονία της 20άχρονης Καρολάιν από τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά. Το αποτρόπαιο έγκλημα τελέστηκε δίπλα στο μόλις εννέα μηνών παιδί τους, ενώ ο 35άχρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος κατάφερε με κυνικό τρόπο να εμπαίξει τις αρχές αποπροσανατολίζοντας τις έρευνες και παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως θύμα κακοποιών που χωρίς έλεος σκότωσαν τη σύζυγό του. Μάλιστα προκειμένου να πείσει τις αρχές για τους απάνθρωπους δήθεν ληστές-δολοφόνους σκότωσε και τον σκύλο της οικογένειας. Αποτροπιασμό είχε προκαλέσει το γεγονός ότι ο δράστης υποκρινόταν άνετα ακόμη και μπροστά στους γονείς του θύματος και αγκάλιαζε προκλητικά τη μητέρα της Καρολάιν προσφέροντάς της… παρηγοριά. Η έρευνα για την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο για την αγριότητά της συνεχίζεται και ο δράστης βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος εδώ και περίπου τρεις μήνες.

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο

Μες στο έτος αναμένεται να ξεκινήσει και η δίκη για τη γυναικοκτονία της 26άχρονης Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου από τον 30χρονο σύντροφό της στη Φολέγανδρο γιατί… «χάλασε η φάση», όπως υποστήριξε ο καθ’ ομολογία δράστης. Οπως ισχυρίστηκε στην απολογία του, αφορμή για την ανθρωποκτονία στάθηκε το γεγονός ότι η νεαρή κοπέλα δεν κοιτούσε τον χάρτη. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος επικαλείται ψυχικό νόσημα και έχει αιτηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, βρίσκεται στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού καθώς μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο 30χρονος πέταξε τη Γαρυφαλλιά από τα βράχια, με αποτέλεσμα ψαράδες του νησιού να εντοπίσουν το πτώμα της στη θαλάσσια περιοχή της Λυγαριάς. Χαρακτηριστικό της αγριότητας του εγκλήματος είναι πως ο δράστης προτού πετάξει την 26άχρονη στη θάλασσα τη χτύπησε τόσο που έχασε τις αισθήσεις της. Το θύμα έφερε τραύματα στο πρόσωπο που προκλήθηκαν είτε από γροθιά είτε από χαστούκι, το οποίο σημαίνει ότι ο δράστης την ξυλοκόπησε. Στη συνέχεια την έσυρε στα βράχια μέχρι που την έριξε στη θάλασσα, όπου ο θάνατός της προήλθε από πνιγμό.

Ο αστυνομικός-προαγωγός της Ηλιούπολης

Στις δικαστικές αίθουσες πρόκειται να βρεθεί μες στον χρόνο και η υπόθεση της 19χρονης που κατήγγειλε ότι ο 39χρονος αστυνομικός Δημήτρης Μπουγιούκος την κρατούσε κλεισμένη στο σπίτι του στην Ηλιούπολη, τη βίαζε, τη χτυπούσε και την εξέδιδε παρά τη θέλησή της. Οπως όλα δείχνουν, τα ίχνη του αστυνομικού-προαγωγού οδηγούν σε οργανωμένο κύκλωμα trafficking, καθώς υπάρχουν ήδη καταγγελίες και από άλλες γυναίκες, σύμφωνα με τη δικηγόρο του θύματος Αντωνία Λεγάκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter