Ποδοπατήθηκαν φίλαθλοι στη Μαδαγασκάρη – Ένας νεκρός και 37 τραυματίες

Ποδοπατήθηκαν φίλαθλοι στη Μαδαγασκάρη – Ένας νεκρός και 37 τραυματίες

Ο αγώνας για τα προκριματικά του κυπέλλου Εθνών Αφρικής, ανάμεσα στη Μαδαγασκάρη και την Σενεγάλη, βάφτηκε στο αίμα, καθώς από για ανεξήγητο λόγο εκατοντάδες άτομα ποδοπατήθηκαν στην είσοδο του γηπέδου. Το αποτέλεσμα, τουλάχιστον ένας νεκρός και 37 τραυματίες.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι -για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο – προκλήθηκε άτακτη φυγή του συγκεντρωμένου πλήθους, που περίμενε να εισέλθει στο γήπεδο Μαχαμασίνα της πόλης Ανταναναρίβο για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση.

Από το πρωί, χιλιάδες άτομα είχα συγκεντρωθεί έξω από το γήπεδο ελπίζοντας να παρακολουθήσουν από μέσα τον αγώνα. «Υπήρξε αναταραχή και άτακτη φυγή του πλήθους έξω από το στάδιο. Προς το παρόν, έχουν έναν απολογισμό που κάνει λόγο για έναν νεκρό και 37 τραυματίες», δήλωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου Χρίγια, Ολίβα Αλέν Ρακότο.

«Ο θείος μας πήγε να σταθεί στην ουρά για να δει τον αγώνα. Εφυγε από το σπίτι στις 8 το πρωί. Ακούσαμε ότι διακομίσθηκε στο νοσοκομείο. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιόν λόγο υπήρχε ανοικτή μόνο μία είσοδος, αφού πρόκειται για σημαντικό αγώνα», δήλωσε χαρακτηριστικά η 30χρονη, Χενιντσόα Μιάλι Χαριζάφι. Παρά το τραγικό συμβάν, οι διοργανωτές αποφάσισαν την διεξαγωγή του αγώνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter