Ποδοπατούν τους θεσμούς

Ποδοπατούν τους θεσμούς

Επεσαν οι μάσκες της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ολες τις μεγαλόστομες εξαγγελίες για τις Ανεξάρτητες Αρχές του Κυριάκου Μητσοτάκη και της παρέας του, τις πέταξε στα σκουπίδια η εκ των «αρίστων» υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η κυρία που έχει στόχο να μεταμορφώσει την Παιδεία σύμφωνα με την ακροδεξιά φιλοσοφία του πρωθυπουργού της, εξανέστη όταν η Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα διαπίστωσε παραβιάσεις της νομοθεσίας κατά τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης από την εταιρία που την είχε αναλάβει και έδωσε ρητή εντολή στο υπουργείο Παιδείας να ευθυγραμμιστεί με τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων, εντός διαστήματος δύο μηνών.

Η Κεραμέως ως «άριστη», αρνήθηκε να δεχτεί ότι μια Ανεξάρτητη Αρχή μπορεί να είναι πραγματική ανεξάρτητη και να εκφέρει άποψη διαφορετική από τη δική της και της επιτέθηκε σκαιότατα.

Κάλυψη στην υπουργό Παιδείας έδωσε βέβαια και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος υπερθεμάτισε στη «συνωμοσιολογία» που ανέπτυξε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του, φτάνοντας στο σημείο ακόμα και να αναρωτηθεί «γιατί τώρα».

Για ακόμη μια φορά φάνηκε πως θέλει τις Ανεξάρτητες Αρχές ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του. Η κυρία που έχει διοριστεί υπουργός της Παιδείας ακολουθεί κατά πόδας τον «δημοκράτη» υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη ο οποίος δήλωνε τον Αύγουστο του 1018: «ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να κάνει παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία, γιατί οι ιδέες της είναι ελαττωματικές».

Κεραμέως αγκαλιά με τον Βορίδη γυρίζουν την Ελλάδα πίσω στα χρόνια του εμφυλίου και της Δεξιάς της εξορίας και των εκτελέσεων.

Ο αγώνας πλέον των δημοκρατικών πολιτών θα πρέπει να είναι να μην περάσει αυτή η φασιστική ακροδεξιά στροφή που θέλει να πετύχει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter